joi, 17 iulie 2014

Ingredientul care tine universul fericit


Care este ingredientul, forta, regula, materialul, constanta care tine universul asta mare, pamantul si pe noi fiintele si lucrurile vii, legate si intr-un echilibru perfect?

Ce se afla in capatul cuantic al oricarei teorii, in distorsiunile relativitatii, chiar si cele mai mici particule ale acestui univers?

Dupa cum banuiti deja, toate acestea sunt reglate cu iubire. Nu exista ceva care sa aiba o forta alchimica mai mare de a transforma minusul in plus. 

Oamenii cu "afaceri" neterminate, se intalnesc din nou si din nou pentru a se impaca, pentru a se ierta, pentru a se iubi. Lucrurile bune se intorc de fiecare data la noi, nu neaparat din acelasi loc. La fel si cele rele. Doar ca acum, nu mai e nevoie sa asteptam pana in viata urmatoare, ci se intampla mai repede ca oricand. Uneori aproape instant.

Ce se intampla insa cu aceia care nu isi gasesc puterea de a ierta? Cei care pleaca de aici dusmani? Sau indiferenti? Sau plini de ura? Cum regleaza universul acest dezechilibru? Cum vindeca aceste rani? Caci uneori poate fi vorba de cei mai apropiati, parinti si copii, fosti iubiti, frati si surori, rude sau prieteni. Necunoscuti. Si aceste despartiri pot fi pline de traume, rani si violente. 

Cum vindeca universul aceste rani?

V-ati gandit vreodata ca aceea fiinta care va este cea mai draga, pe care o iubiti imens, neconditionat, v-a fost trimisa spre iubire, pentru a vindeca poate, o rana a universului ramasa deschisa? 

E posibil ca in spatele ochilor celui mai drag animal, fie el un cate sau o pisica, sa fie acea fiinta pe care nu am putut-o ierta intr-un alt timp? Sau poata in chiar oamenii cei mai apropiati si mai dragi noua, pe care ii iubim neconditionat?

E posibil, ca atunci cand nu mai exista sanse de a vindeca neiertarea, iubirea sa ne fie trimisa in aceasta forma careia sa nu-i mai putem impotrivi emotii vechi, minte, ego sau judecati? 

E posibil ca iertarea si vindecarea sa se intample in acest fel usor? 

E posibil ca o ruptura mare, o crima, un rau foarte mare, sa nu poate fi echilibrata decat cu multa, multa, multa dragoste. Daruita la fiecare intalnire. Daruita constant si intens pe parcursul unei vieti. Sau a mai multora. Neconditionat. 

In acel moment abia, echilibrul perfect se poate reinstala, impreuna cu un zambet mare pe fata universului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu