luni, 14 iulie 2014

Pretul gandurilor

















Cu cat ceva este mai valoros, cu atat pretul sau este mai mare. 

Sunt putine lucruri mai de valoare decat libertatea de a ne alege gandurile. Mai corect, libertatea de a ne alege gandurile. Fiecare gand are un pret cosmic. 

Cea mai costisitoare, paguboasa si distructiva afacere este sa alegi gandurile “nepotrivite” sau “necastigatoare”. Gandurile nepotrivite ne duc la actiuni gresite, iar actiunile gresite, la rezultate nedorite, in toate domeniile, de la cel mai neinsemnat detaliu, la cele mai importante lucruri din viata noastra. 

Ca urmare, iluzia pretului pe care il platesti pentru libertatea de a alege, vine doar din ignoranta, sau din ignorarea constienta a insight-urilor. 

Pentru ca acest dar al libertatii de a alege ce gandim, este gratuit. Iar gandirea gresita, poate fi oricand corectata si “curatata”. Poate fi modelata si ghidata, de inteligenta vointei de A ALEGE ceea CE gandesti, simti, spui si faci. Si de a alege CUM si LA CE reactionezi. 

A sti si a nu face nimic, este o alegere. A sti si a alege corect este o alta alegere. In primul caz, pretul este imens. In al doilea, rezultatul este nepretuit. 

Tu ce alegi?





Photo by Gregory Colbert's Ashes & Snow Experience

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu