miercuri, 23 iulie 2014

Cercul obisnuintelor

Astazi, fa ceva nou. Fa ceva diferit. Sparge o rutina. Dezactiveaza un tipar. 

Du-te catre birou pe o ruta noua. Opreste-te pe drum in dreptul unui parc si fa cativa pasi in verdele diminetii. Sau opreste-te sub umbrela ta si asculta pur si simplu ploaia. Cauta-ti culoarea preferata in griul strazii.  

Propune-ti sa mananci un fel de mancare deosebit. Sofisticat. Neobisnuit. Comanda-l sau gateste-l tu. Savureaza-i fiecare nuanta. Lasa simturile sa se rasfete.

Cumpara-ti ceva simbolic. Care sa sparga rutina. O esarfa colorata, o carte, un parfum, un accesoriu. Schimba-ti portofelul. 

Renunta la ceva pe care il ai demult. O geanta, o haina, un tricou pe care il preferi pentru ca ti se pare tie ca te avantajeaza. Ca te simti mai comod. Imbraca o haina noua, sau diferita. Iesi din zona de confort. 

Renunta la un obicei inutil, care doar te oboseste. De exemplu, renunta la televizor, la telefon,  la internet pentru o zi. Asculta in schimb muzica. Incearca o conversatie cu un prieten sau cu cineva drag. Cu un necunoscut.

Constientizeaza si traseaza linia cercului in care te invarti. Obiceiuri, cunostinte, prieteni, inclusiv zona geografica. Si extinde-l astazi facand ceva nou, cunoscand pe cineva, imprietenindu-te cu cineva, mergand pur si simplu intr-o zona a orasului unde nu prea ajungi, sau intr-un oras nou.

Gandeste-te ca intreg confortul tau din acest moment a fost un anotimp al vietii. Si pregateste-te acum pentru un nou anotimp. Comporta-te ca si cum ai intra intr-o etapa noua. Exerseaza necunoscutul, in fiecare zi. Putin cate putin, din fiecare componenta a vietii. Reinnoieste energia. Lasa loc pentru energie proaspata. De cate ori confortul te tenteaza, pentru a nu face ceva nou in schimb, imagineaza-ti ca poti pierde ceva mai bun. 


Constientizeaza linia cercului tau si extinde-o cu ceva nou. Adauga-i o noua dimensiune. Daca nu ti-e comod inca sa ii extinzi suprafata, acorda-i profunzime. Exploreaza. Lasa cercul deschis, altfel te va sufoca. Rupe monotonia unui tipar si vei te deschide catre o intreaga serie de posibilitati. Fii creativ. Nu exista limite. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu