miercuri, 9 iulie 2014

Punga alba de plastic

De cate ori nu ati privit fascinati o punga alba de plastic in bataia vantului? 

In functie de privitor, aceeasi intamplare poate avea un cu totul alt inteles. 

Daca punga alba de plastic ar vrea sa se opuna, sau daca ar vrea sa faca miscari controlate, calculate, planificate, i s-ar parea ca e in mijlocul unui haos. 

Uneori, suntem niste pungi albe de plastic, care ducem controlul pana la a avea pretentia ca universul din jurul nostru, casele, copacii, asfaltul, norii sa se aseze la locul lor, in fiecare secunda, in timp ce noi ne invartim cu capul in jos si facem miscari haotice.

Prin ochii unui copil, o punga alba de plastic in aer, te provoaca sa o vanezi, sa o ai atunci, pe loc, si prima reactie este sa intinzi mana si sa alergi dupa ea chiuind. Daca nu o prinzi, lumea ta se poate prabusi si inneca in lacrimi. 

Daca esti o fire artistica, punga alba de plastic va fi dansul unei balerine elegante, iar notele vor incepe sa se aseze pe un portativ imaginar, in urma fiecarei miscari. 

O inima deschisa va vedea in punga alba de plastic, insasi libertatea. 

In schimb, daca esti o fire mai pragmatica, vei inhata punga si o vei duce la cosul de gunoi. 

Iar daca e sa ti se intample, de nicaieri practic, punga poate aparea pe parbrizul tau, in timp ce conduci, obturandu-ti vederea.

Fiecare va intelege punga de plastic intr-un alt mod. Unele vor fi negative. Haos, mizerie, fatalitate. Unele vor fi pozitive. Dans, joc, libertate. Surprinzator sau nu, toate pot fi adevarate. Si sunt. Dar vantul si punga alba de plastic vor avea relatia lor. Vantul o va smulge de pe pamant, la un anume moment dat, o va purta in dansul ei aerian si o va depune, intr-un alt loc, intr-un alt moment. Aparent fara noima. Uneori suntem punga de plastic. Daca acceptam vantul si mergem cu el, nu doar ca vom ajunge exact unde trebuie, dar pe drum, vom avea parte de un joc, de un dans, de libertate. Daca nu-l acceptam, ni se va parea ca miscarile noastre sunt haotice, ca am ajuns la gunoi, sau ne-am izbit de ceva. 

Lasa-ti simturile libere astazi sa adulmece adierile vantului. De cele mai multe ori nu vedem fortele din spatele a ceea ce se intampla. Nu vedem vantul care face posibil ca cea mai banala punga de plastic sa danseze cel mai incredibil dans. Tot ce vedem noi, e o punga alba de plastic. Nu incerca sa controlezi vantul. Imagineaza-ti-l. Primeste ziua cu tot ce are sa iti ofere. Haos. Joc. Dans. Libertate. 



American Beauty - Plastic Bag Scene 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu