vineri, 11 iulie 2014

Energia blanda din jurul nostru


Cu siguranta ati observat, de ceva timp, ca in oameni s-a petrecut o schimbare. Vizibila la suprafata de interactiune. 

Am devenit cu totii mai permeabili, mai deschisi, mai permisivi. 

Asperitatile dintre oameni s-au redus atat de mult incat uneori, avem senzatia ca parte din noi se afla deja in celalalt. Si asta ne ajuta sa ne vedem mai bine, sa ne cunoastem si sa ne descoperim. 

Ce e minunat intradevar, este ca interactiunile dintre oameni, prieteni, cunoscuti sau necunoscuti au o anume blandete si moliciune, ca si cum fiecare intalnire ar incepe cu o invizibila imbratisare intre inimi. Aceasta energie e aproape vascoasa si desi ne inconjoara pe toti, unii se tem inca sa o lase sa le intre prin piele. Altii o imbratiseaza total imbaindu-se cu toata fiinta.

Aceasta energie pufoasa si usoara iti activeaza fiinta si tot ce e luminos in ea. Da posibilitatea prin calitatea ei sa aduci la suprafata toata maretia fiintei. Sa descoperi si sa traiesti in acelasi moment cat de frumos, perfect si usor poti fi tu impreuna cu ceilalti. Energia asta nu aduce nimic nou, in plus. Aduce doar lumina pentru a vedea cum arata si se simt cu adevarat sufletele noastre, atunci cand reusim sa curatam praful si limitarile din armura respingatoare a ego-ului. Atunci cand ne permitem sa ocupam acelasi spatiu si sa ne bucuram in aceeasi masura, fara nevoia de a-l delimita si apara. Atunci cand ne permitem pur si simplu sa fim. Ca suflete. Ca lumina.

E atat de prezenta aceasta energie in jurul nostru, incat e de ajuns sa o inspiram si putem sa ne conectam cu aceasta senzatie de beatitudine instant. Blandetea asta ne propulseaza la o noua stare de a fi. A fi, nu a face. A fi, nu a controla. "A fi" in cel mai organic si natural mod cu putinta. 

In aceasta stare noua, in care lasam sufletul sa umple spatiul, descoperim ca suntem mult mai disponibili. Pentru noi si pentru ceilalti. Si ca asta se intampla fara efort. Transmitem cu usurinta bucurie, energie, lumina, compasiune, iubire. Fiecare in felul nostru. Fiecare cu scanteile din proprii ochi. E fascinant sa descoperim ca putem face asta fara sa ne pregatim, doar fiind prezenti.

Chiar si in momentele mai triste, caci si ele fac parte din noi, ne e parca mai usor sa vedem esenta, sa vedem ce e sacru in ele. Sa le vedem facand parte din ceva mai mare, pe care putem mai degraba sa il respectam si acceptam, decat sa ne revoltam si sa-l judecam.

In aceasta energie blanda, ne e mai usor sa ne confruntam cu necunoscutul. Caci ea ne permite sa ne conectam usor, la nivel de suflet, doar prin simpla prezenta. Ne e mult mai usor sa avem incredere ca in orice situatia, oricat de noua, vom sti ce trebuie sa spunem si sa facem. 

Instinctiv, stim ca atunci cand ne conectam la sursa noastra de energie (oricare ar fi ea pentru fiecare dintre noi), adevaratul nostru EU va straluci si va depasi toate barierele pe care le-am crezut de netrecut. In acel moment, cuvintele si actiunile vin direct din inima. Fluide. Poate ca nici cuvintele, nici actiunile, nici fluxul de energie nu va fi inteles imediat de cel ce le receptioneaza, dar cu siguranta vor fi primite integral. Chiar daca intelegerea si constientizarea continutului si valorii lor, va veni mai tarziu, in timp.

Ai incredere ca aceasta energie noua si blanda te va ghida de cate ori o vei accesa. Caci ea te conecteaza instant cu lumina ta, care incepe si iti umple cuvintele, gesturile, prezenta ta si tot ce faci. Iar cei care vor observa acest "ceva" la tine, dar nu il vor putea defini, sunt cei care sunt pe aceeasi frecventa, permeabili si ei la aceasta energie. Nu cauta sa vezi tu insuti cum stralucesti. Asta vor vedea doar ceilalti. Si vei simti propria lumina in ochii celor din jur.

Ai incredere ca poti sa gestionezi ORICE va veni catre tine. Poti sa ajuti, poti sa ghidezi, poti sa transferi energie si putere catre ceilalti. Aminteste-ti ca orice intalnire e un schimb. Iar energia asta densa si blanda face posibil ca schimburile sa fie intense si constructive. Sa contina multa substanta, gata sa prinda viata.

Si mai trebuie sa stii, ca in momentul in care te-ai deschis catre aceasta energie care iti aduce claritate si liniste, iti va fi mult mai greu sa gestionezi agresivitatea, asperitatile si conflictele. Acestea ti se vor parea mai intense si mai greu de suportat. Fa in asa fel incat sa iti pastrezi starea de calm cat mai mult, transmite-o catre ceilalti si blocheaza pe cat posibil energia abraziva. Cei din jurul tau isi vor face oricum propriile alegeri constiente sau inconstiente. 

Fii atent si observa orice declin in energia proprie. Se poate simti ca o coliziune, atunci cand intri in contact cu vibratii mai joase, sau ca o scurgere insesizabila dar constanta printr-un por invizibil. Caci organismul nostru are un reflex in a ceda energie incercand sa se acordeze cu o vibratie mai joasa decat a lui. Senzatia neplacuta, de lipsa de armonie pe care o vei simti, vine din ambele parti: contactul cu o energie joasa si propria modificare energetica rezultata din cedarea de energie. Nu te mira, daca simti o lipsa de vlaga. Incearca sa te indepartezi si sa te reconectezi.

Intoarce-te acolo unde sufletul tau se bucura. Unde esti usor, razi mult si te simti intreg. Imbraca-te si scalda-te in energia asta blanda. Ea a venit sa ne inmoaie fricile si sa ne dilueze temerile. Sa atenueze granitele pe care le-am stabilim intre noi pentru a vedea intregul. Sa ne dea posibilitatea sa ne aratam si sa ii vedem pe ceilalti ca suflete. Cu experiente frumoase, sau triste, fiecare pe drumul pe care l-a ales cand s-a nascut. 

Ai incredere in energia asta rotunda si feminina care topeste ascutimile. E liantul de lumina care desfiinteaza granitele comunicarii de orice fel. E de ajuns sa o inspiri pentru a face parte din ea.



2 comentarii: