luni, 19 ianuarie 2015

Linistea interioara

Am trecut si trecem in ultima perioada, prin schimbari si transformari majore. Ne-am aventurat in zone de care nu am crezut ca ne vom apropia. Am parcurs etapa dupa etapa, indreptandu-ne in directii cunoscute sau mai putin cunoscute, unde nu am crezut ca vom avea curajul si puterea de a ajunge vreodata. 

Si totusi, am facut-o. Sau suntem pe cale sa o facem.

Dar, chiar daca perioada de transformare s-a incheiat, exista un timp de cateva saptamani sau chiar luni, de care avem nevoie pentru refacere. 

Chiar daca nu se vede, orice schimbare inseamna un soc major. Toate marile decizii, sunt elemente care ne zguduie, chiar si atunci cand ne duc catre cel mai frumos vis al nostru. 

Fiinta are nevoie de timp pentru a se adapta. Pentru a se redescoperi. 

Poate ca ceea ce ne-a adus exact in acest moment, nu are sens acum. Poate nu va avea niciodata in exterior. 

Insa, indiferent prin ce trecem, avem nevoie sa verificam intotdeauna cum ne simtim in interior. De multe ori, in jur va fi agitatie si haos, iar sinele rational poate sa fie afectat de furie, revolta, lacrimi, tensiune, ras nervos, neputinta). Cel care iti va arata drumul, insa, este sinele tau interior. Chiar si in mijlocul celei mai mari incertitudini, poti sa ceri sa iti amintesti de ce ai venit pe acest pamant. Nu trebuie sa afli intotdeauna la nivel constient. E suficient sa ceri si sa fi atent la ce simti. In interior vei simti sensul tau. Vei sti drumul tau.

De aceea, aminteste-ti sa iti construiesti un adapost pentru sinele interior, unde sa te poti intoarce dupa ce a trecut furtuna. Iar unele lucruri vor trebui sa astepte, atunci cand un lucru atat de important ca linistea ta, trebuie restabilit.

Te vei intoarce la suprafata, atunci cand vei fi gata. Lasa-i pe altii sa se grabeasca. 

Tu esti singurul TU care exista si va exista vreodata. Tu esti important si pretios. Lucrurile se vor aseza intr-un final, dupa ce transformarea va fi completa. Exista un inteles al fiecarei intamplari. Uneori insa, nu il vom sti niciodata. Nici nu avem nevoie sa stim tot. Iar asta nu scade cu nimic, valoarea transformarii.

Suntem intr-o era de explorare interioara. Cautarile in exterior pe care le-am practicat multa vreme, apartin trecutului.

E nevoie insa, de putina rabdare. Explorarea este o sarcina meticuloasa si atenta.

Lasa-te cufundat in interiorul tau. Fii atent la cum te simti in diferite situatii. Cu diferiti oameni. Lasa asteptarile exterioare la usa. Ghideaza-te dupa ce iti spune intuitia. Ai incredere. Orice furtuna exterioara e trecatoare. Puterea ta insa, ramane in tine. Du-te in centrul fiintei tale, ori de cate ori te surprinzi grabit, revoltat, judecand pe altii, nemultumit, deprimat. 


Acolo, in linistea sufletului tau, unde nu are acces nimeni, nimic din agitatia si haosul exterior nu poate ajunge. Acolo, in linistea sufetului tau, vei gasi raspunsurile si iti vei regasi puterea. Intoarce-te cat mai des, daca viata ta e zbuciumata. 

Lasa lucrurile sa deruleze in ritmul lor. Observa din liniste. 

Apoi, fa din linistea ta o punte catre exterior si paseste cu incredere pe ea. Fa totul, avand la capatul de pornire linistea ta interioara. Si fii atent in ce directie iti spune inima sa mergi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu