sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Energiile balast si puterea personala

Un an nou vine cu multe sperante si obiective noi. La nivel rational, cele mai multe le putem urmari, creste, monitoriza si implini. Si totusi, atunci cand ne uitam cu sinceritate in oglinda sufletului, ca intr-un ochi de apa ce ne reflecta dintr-o fantana adanca, sunt unele aspecte din noi care raman inerte. Pe care le taram dupa noi, de-a lungul anilor, asa... neschimbate. Lucruri pe care nu le putem schimba usor. Tipare care, ajungem sa credem ca fac parte din arhitectura noastra. Parti din noi, rezistente la toate tehnicile pozitive pe care le aplicam. Mecanisme, care parca lucreaza impotriva noastra. Stim ca suntem capabili sa schimbam absolut orice ne propunem. Si totusi, gasim in noi parti ce refuza sa fie asa cum ne dorim.

Ce ne impiedica sa obtinem ce vrem? Ce ne impiedica sa aplicam si in acele zone sensibile din noi, procesele de schimbare pozitiva? Ce ne face sa acoperim doar, cu presul dorintelor, a gandirii pozitive, a obiectivelor noastre, fara sa schimbam cu adevarat ceva?

In realitate, sunt cateva energii pe care avem nevoie sa le eliberam.

1. Negarea
Este punctul de plecare. De evaluare. Este acea fotografie la rece a realitatii, care ne da faptele. Fara a trece de aceasta bariera a mintii, nu putem avea momentul zero. Nu ne putem alinia la nici o linie de start. Alergam, la infinit pe o pista paralela, inchisa, care nu e inscrisa in circuitul evolutei noastre.

Cum trecem bariera negarii? Deschizandu-ne mintea. Lasand toate posibilitatile deschise. Acordand tuturor ipotezelor, variantelor, si optiunilor aceeasi probabilitate de a fi. Acceptand posibilitatea ca lucrurile sa fie si asa cum le vedem noi si altfel.

2. Energia karmica
Este energia trecutului. Este energia lucrurilor si afacerilor neincheiate. De-a lungul vietilor, de-a lungul acestei vieti, cream in urma noastra o librarie energetica, cu fiecare experienta, cu fiecare reactie, cu fiecare ezitare, cu fiecare explozie sau umilire a ego-ului, cu fiecare traire. Neintelese si neincheiate, afacerile noastre energetice se perpetueaza cu tiparul pierderii si nu al abundentei. Purtand cu noi aceasta greutate karmica a vietilor anterioare, la care adaugam in fiecare zi viata noastra, intr-o buna zi, in anumite aspecte ne vom bloca. Pentru a nu ajunge acolo, sau pentru a debloca acele parti din noi, avem nevoie sa facem curat. 

Cum ne eliberam de energia trecutului? Iertandu-ne si iertandu-i pe ceilalti. Incheindu-ne socotelile. Refuzand sa mai purtam cu noi greutatea unor experiente trecute. Refuzand sa mai fim legati de maini si de picioare prin vinovatie, resentimente si rusine. Avem nevoie pentru asta sa ne acceptam experientele, reactiile, actiunile, sentimentele, emotiile, intamplarile din trecut. Sa intelegem ca in acel moment am facut, reactionat si trait cum am putut mai bine pentru noi, cu resursele, informatiile si limitarile momentului din trecut, in care ne aflam in evolutia noastra. Iertand, facem curatenie la linia noastra de start. Ne asiguram in acest fel ca in noua noastra cursa, nu vom porni cu greutati din trecut legate de maini si de picioare, cu fire nevazute care ne leaga si ne trag inapoi, sau cu usi neinchise prin care pierdem energie. 

3. Controlul 
Fiecare moment in care ne aflam pe drumul evolutie noastre are amprenta noastra energetica. Circulam cu ea. O afisam peste tot, fara sa stim. Cei din jur, sunt capabili sa o detecteze si sa o simta imediat. Si fara sa ia in seama mesajele constiente, studiate, ale “imaginii codificate” pe care vrem sa o afisam, cei din jur, reactioneaza invariabil la compozitia noastra energetica, la mesajele necontrolate pe care le transmitem. Intr-un mod surprinzator, atragem acele persoane capabile sa decodifice nevoile noastre si le transmitem sa ne aplice lectiile de care avem nevoie. Indiferent cat de mult credem noi ca putem controla “ ce se vede despre noi” si indiferent cat de mult ne straduim sa ascundem ce credem noi ca nu ar trebui vazut de altii, un mecanism subtil face ca exact aceasta informatie sa fie citita si receptionata de cei pe care ii atragem, pentru a ne confrunta cu ea. Frumusetea este ca putem sti in orice moment ce avem de corectat. Trebuie doar sa fim atenti la ce ne deranjeaza intens si sa cautam in mod constient sursa acelei reactii, in noi.

Cum ne eliberam de nevoia de a ne controla imaginea? Dandu-ne voie sa fim vulnerabili. Devenind autentici si congruenti cu noi insine. Cedand nevoia de a parea altcineva. Constientizand nevoile ne-rezolvate din spatele acestui autocontrol: neincrederea in sine, nevoia de validare, nevoia de a nu fi acceptati si iubiti, frica de a nu fi abandonati de ceilalti, daca nu suntem suficient de buni, generosi, inteligenti si perfecti.

4. Mecanismele automate
Invatam de cand suntem mici, cum trebuie sa ne purtam, cum trebuie sa ne comportam si sa reactionam in anumite situatii. Invatam din propriile experiente, care din actiunile noastre au fost recompensate si care au fost sanctionate. Pe masura trecerii timpului, ne ajustam permanent comportamentul.

Comportamentele noastre sunt invatate. Uneori sunt invatate atat de bine, incat reactionam automat. Acest fenomen se petrece mai ales cu experientele negative. In care, sanctiunile au fost aplicate de altii sau ni le-am aplicat singuri, nemaiputand sa mai trecem prin intensitatea acelor trairi si emotii. Trimitand aceste intamplari, in afara zonei constiente, predam reactiile noastre, unor butoane care au in spate niste mecanisme de aparare, actionate automat. 

Cum ne eliberam de reactiile automate? Prin traire constienta si observatie. Prin conectarea la prezent, cunoasterea propriului corp, constientizarea reactiilor automate si tiparelor. Re-aducandu-le in constient, le putem intelege, observa, ierta, debloca si vindeca.

5. Hazardul
Cand anumite rezultate, pe care noi le dorim, refuza sa apara, cand suntem coplesiti de neimplinirea unor anumite dorinte, in exact modul in care vrem  noi, cand lucrurile nu se intampla cum vrem noi, avem tendinta de a le pune pe seama unor forte exterioare. Avem tentatia de amplasa sursa neimpliniriloe si nefericilor noastre in afara noastra. Cei din jur sunt de vina. Conditiile din acel moment au fost nefavorabile. Nu s-au intrunit conditiile perfecte. Cu usurinta, mutam puterea noastra in mana altora, pentru a-i putea blama. Pentru a evada din fata raspunderii. Usurarea pe care o simtim pe moment, e insa inselatoare si actioneaza ca un bumerang. Dand altora puterea noastra, acestia o vor folosi pentru propriul scop si interese. Iar telurile si dorintele noastre se vor indeparta si mai mult de implinirea lor.

Cum putem renunta la hazard? Luandu-ne puterea inapoi. Luandu-ne intreaga responsabilitate a tot ce ni se intampla. Luandu-ne soarta inapoi in mainile noastre. Devenind constienti ca singurii care pot modifica ceva ,suntem noi insine. Care sunt tehnicile? Intentia, gandul, actiunea. Legate consistent cu perseverenta si credinta.

Pe masura ce constientizam ca fiecare moment este un efect al unui moment trecut, dar si o sursa pentru un moment viitor, prin reactia sau atitudinea noastra, puterea va ramane din ce in ce mai mult in mainile noastre.

2015 este un an 8. 8 reprezinta pentru fiecare dintre noi, putere personala. Pentru a putea primi si folosi energia din jurul nostru, avem nevoie sa eliberam ramasitele de energie din trecut, sa depolarizam energia negativa si sa incetam sa o mai producem inconstient. Avem nevoie sa ne deschidem mintile si inimile pentru toate posibilitatile. Sa cedam nevoia de control.

Inainte de a incepe noile proiecte, inainte de a porni la drum in orice ti-ai propus, elibereaza energiile-balast, curata locul dinaintea liniei de start, ia-ti puterea personala inapoi si foloseste valul de energie al acestui an, pentru a-ti potenta proiectele. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu