vineri, 23 ianuarie 2015

Semne

Lucrurile neplacute din viata noastra apar atunci cand universul ne avertizeaza prin semne, ca suntem in dezacord cu drumul fiintei noastre. La polul opus, implinirea este matca in care  noi ne intalnim cu destinul nostru intru evolutie si crestere si cele mai bune moduri de a o recunoaste sunt armonia, fluiditatea, usurinta, care o insotesc.

Fie ca e vorba despre un simplu blocaj in trafic, atunci cand trebuie neaparat sa ajungi undeva, sau acel bolovan care ni se aseaza in piept sau in stomac, atunci cand suntem sau urmeaza sa fim intr-un loc nepotrivit, cu cineva nepotrivit, fie oboseala si cascatul atunci cand in jur nu e energie curata, sau noi suntem deconectati de la sursa divina de putere. Sau poate fi un nivel foarte mare de cheltuieli, intr-un moment cand nu sunt venituri, sau acel moment cand te imbolnavesti din senin si boala e mai grava sau dureaza mai mult decat in mod normal. 

Apar in viata ta oameni cu care te certi, pe care ii ranesti sau te supara, te sacaie, te irita. Din interactiunile cu ceilalti te simti sleita, atacat, agresat, invadat. Mici rani, zgarieturi, taieturi, lovituri, vanatai, dureri. Alergii, oboseala, epuizare. Dureri de cap. Pierderi de obiecte, documente, proprietati, prieteni, toate acestea sunt semne ca energia noastra nu e buna.

Sunt mici avertismente ale universului care ne atentioneaza:
- ca suntem deconectati de la noi insine
- ca nu suntem pe drumul nostru
- ca traim cu credinte limitative care ne distorsioneaza perceptia
- ca ne tinem cu ghearele de ceva ce ar trebui lasat sa plece
- ca stam intr-o vibratie joasa de unde nu putem vedea clar drumul
- ca detinem atasamente, dependente, vinovatii, rusine, rani ascunse si nevindecate
- ca blocam cu ceva energia noastra creatoare
- ca negam sau refuzam sa vedem ceva despre noi

Intotdeauna cand ti se intampla lucruri ciudate, evolutii nearmonioase, neprevazute, lipsuri, accidente, senzatii neplacute, nemultumiri, ganduri negre, opreste-te si intreaba-te “ce e in neregula cu mine? ce fac gresit? unde am ratacit drumul? ce nu vad?"

Cere ajutor sinelui tau si universului, pentru a afla constient. Ai cateva instrumente simple, ca toate instrumentele divine, cu care poti sa afli in ce zona se afla eroarea din matricea ta.

De exemplu:
- poti fi atent si observa de-a lungul zilei ce ganduri iti trec prin minte
- atunci cand ti se intampla cate ceva neplacut, aminteste-ti la ce te gandeai
- fii atent in ce zone al corpului simti tensiune, durere, greutate, impietrire si afla corespondenta spirituala a organului respectiv
- observa ce te deranjeaza in jurul tau in mod constant, unde te simti bine si unde te simti rau
- cine iti da putere si cine te lasa fara putere
- in ce context te doare capul, sau simti lipsa de concentrare
- monitorizeaza ce te irita la ceilalti si cu ce intensitate; cauta apoi sa identifici in ce context, tu faci exact acelasi lucru care te irita, cu altcineva
- noteaza-ti momentele in care intri in defensiva, in care simti nevoia sa te aperi, sa-ti aperi imaginea, punctul de vedere sau credintele
- observa momentele de nesiguranta, de ezitare, de evadare, de frica

Fa acest efort de monitorizare, de atentie si constientizare. Creaza o harta a zilelor. Identifica tipare. Identifica varfuri de intensitate. Lasa-ti mintea deschisa sa afle informatiile de care are nevoie sufletul, pentru a se reintoarce pe drumul lui.

De cate ori, lucrurile nu merg fluent, cu usurinta, conecteaza-te la inima ta, respira, primeste, accepta, opreste rezistentele, traieste dizarmonia si las-o sa plece prin fiecare expiratie, las-o sa iasa prin fiecare por, prin degetele de la maini si de la picioare. Lasa orice perturbare sa se stinga, exact ca unda, pe care aruncarea unei pietre o naste intr-o apa limpede. 

In momentele in care ne indepartam de noi si drumul nostru, in jur lucrurile devin neprietenoase, necunoscute, imprevizibile, agresive, nu functioneaza, si incearca sa ne transmita sa ne intoarcem. 

In functie de arhetipul nostru, exista doua tipuri de reactii:
- Sa rezistam, sa luptam, sa inaintam prin forta, sa negam, sa inaintam cu orice pret, sa ne inversunam sau
- Sa acceptam, sa credem, sa primim, sa intelegem, sa iubim, sa iertam

Fii atent la oamenii care apar in viata ta si mesajele pe care le au pentru tine. Unii sunt reflexii ale tale, altii sunt purtatorii unor simboluri, mesaje sau chei de constientizare. Altii sunt sprijin. Fii deschis. In loc sa lasi gandurile negre sa te imbrace si sa te copleseasca, mai bine ramai cu ochii si simturile deschise. Ramai sincer fata de tine. Fara nevoia de a te apara.

Semne exista intotdeauna. Neplacerile si starile negative sunt atingerea universului, care vrea sa te avertizeze ca e timpul sa te intorci la drumul tau. Nu le ignora. Cand esti impiedicat din exterior, cand propria ta intuitie te face sa te indoiesti de ceva, cand ai tendinta sa eviti sau sa amani ceva, cand apare o durere sau un traumatism, cand constructiile tale incep sa cada una cate una, nu te agata. Lasa-le sa plece si priveste tot ce se intampla cu acceptare si compasiune. Lasa-ti inima sa emita iubire, caci asta este menirea ta. Sa fi o mica lumina. Nu intra in disperare, atunci cand  simti ca nu mai emiti. Nu incerca sa te inneci, dand si mai mult din maini si din picioare. Aminteste-ti ca poate ai incercat sa protejezi din frica si ti-ai ascuns cumva inima, de teama sa nu mai fii ranit.

Iarta tot. Observa cum fiinta ta nu are nevoie de nimic din ce pierzi, atunci cand ramai singur cu Dumnezeu. Asculta bataile de aripi ale ingerilor de pe umarul tau.




Photo: Angel feather

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu