luni, 12 ianuarie 2015

Ce suntem noi pentru univers?

Ne miscam in cercurile mai mici sau mai mari ale zilelor noastre. Ca niste furnicute sub microscopul universului, ne invartim, simtim, gandim, muncim, cream, distrugem, iubim. 

Dar ce suntem noi pentru Univers?

Daca trasam cu un compas, avandu-ne pe noi ca centru, cercul in care ne miscam, viata noastra se desfasoara pe o arie destul de limitata. Mai mare, mai mica, cu una sau mai multe dimensiuni, in functie de zonele noastre de interes, de focus si legaturile noastre sociale.

Ne miscam intr-o arie bine definita, asemenea unui explorator care si-a fixat baza de explorare si de acolo, face excursii si incursiuni in necunoscut. Sau cerceteaza in adancime o suprafata mica, bine delimitata.

Pentru unii oameni, cercul in care isi petrec viata este unul extrem de mic. Cativa kilometri, reprezentand satucul lor si cel din jur. Pentru unii, cercul se largeste la orasele unei tari. Pentru altii, cercul acopera globul pamantesc sau chiar planetele din jur. Si totusi, daca ne gandim mai bine, in fiecare moment, fiecare dintre noi, acopera doar un mic cerc, reprezentat de campul magnetic al inimii. Indiferent de spatiul total acoperit, actionam ca un cursor. Unii dintre noi pulsand in acelasi loc, in acelasi fel, o viata intreaga. Punand aceasi pata de culoare, in acelasi loc, in fiecare moment. Ceilalti, punand pensula inimii lor, de fiecare data in alta parte.

Rezultatul? Obtinem doua dimensiuni: verticalitatea si orizontalitatea.

Punand bataile inimii in acelasi loc, obtii adancime, profunzime. Ajungi sa cunosti acea palma de lume, extrem de bine. Interactiunile tale, limitate din punct de vedere al numarului, cresc in calitate. Numarul de detalii si cunostintele despre acel loc, devin din ce in ce mai bogate.

Punand bataile inimii azi intr-un loc, maine in alt loc, obtii suprafata. Acoperi cu un strat subtire, o arie mare. Cantitatea este motorul si criteriul tau de performanta. Numarul de conexiuni, numarul de experiente, numarul de locuri, numarul de oameni. Nu conteaza durata si calitatea interactiunii. Conteaza doar distributia. 

Fiecare dintre noi, pulseaza pe aceasta planeta, acoperind-o cu viata. Fiecare dintre noi, este o pensula care atinge panza universului cu viata lui. Fiecare are dreptul sa fie un accent de culoare sau un fundal. Toti avem in noi, intreg curcubeul de emotii, arhetipuri, instrumente. Fiecare dintre noi, alegem acele culori care ne atrag. Folosim acele tehnici care ni se potrivesc. Ne asezam in acele locuri care ne cheama. Ne insotim cu acei oameni care inseamna ceva pentru noi.


Indiferent daca esti vantul care imprastie seminte, sau esti picatura de apa ce croieste drum in munte, pe harta universului esti o inima ce pulseaza in acelasi fel. 

Pentru univers esti in primul rand o sursa de viata. 

Ce simti, ce gandesti, ce iubesti, cat suferi si ce faci, reprezinta modul tau de a experimenta viata. De a crea culoarea, care va ramane in urma ta. Dar pentru univers esti foarte important doar prin faptul ca ESTI. Cum traiesti? Ce culoare esti pe aceasta panza? E alegerea ta! Fii constient ca rolul tau este acela de a purta si a da viata timpului. Onoreaza-ti aceasta responsabilitate fata de univers, cum crezi si stii tu mai bine. Fii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu