vineri, 16 ianuarie 2015

Frica si testul vulnerabilitatii

Cei mai multi dintre noi ne-am dezvoltat abilitati senzationale de a ne ascunde fricile de noi insine. 

Iar acolo unde exista frica ascunsa, exista intotdeauna si un loc adanc al inconstientului, un loc al negarii,  al lipsei de putere, care permite oamenilor sa fie controlati si manipulati, sa controleze si sa manipuleze.

Orice frica tinuta ascunsa, creeaza vulnerabilitate si este considerata din start, o slabiciune. Pana cand frica este descoperita si scoasa la suprafata, ea ne va contamina toate actiunile. Frica ascunsa este energie comprimata. Odata adusa la nivelul costiintei, tensiunea din aceasta energie se va destinde. Cand experimentam frica, avem nevoie sa fim foarte atenti, sa o “prindem” inainte ca ea sa se ascunda. Si sa o dezactivam. Cum? Explorand sursa. De unde vine? De cand o ascundem? 

Putem sa ne procesam fricile constient, cu intelegere si compasiune fata de ele si fata de noi. Cu cat mai mult ne conectam cu noi insine, cu atat mai mult ne vom putea conecta cu ceilalti. Cu tot ce e in jurul nostru. Cu universul.

Frica ne ia puterea si ne face sa uitam ca puterea e doar in noi. Insa noi putem sa ne crestem vibratia, astfel incat sa fie in afara frecventei fricii. In afara judecatii. Este dreptul si raspunderea noastra fundamentala de a transforma, ceea ce corpul experimenteaza sub forma emotiei. Si de fiecare data cand curatam o energie, facem un seviciu constiintei colective, ajutand-o sa treaca la un nivel mai inalt. De fiecare data cand curatam o emotie care ne blocheaza constiinta si puterea personala, o facem si pentru constiinta colectiva. 

Toate descoperirile si revelatiile perioadei pe care o traim, se datoreaza faptului ca noi, facem aceasta munca de curatare si constientizare la nivel personal.

Dar de ce este nevoie de aceasta munca de explorare si purificare proprie? De ce nu pot ramane fricile bine ascunse, negate sub o armura rece  si protectoare? De ce e nevoie sa trecem prin testul vulnerabilitatii, care ne expune atat de tare in fata celorlalti? De ce sa punem in palma altora, propria fiinta si sa traim teroarea de a nu fi raniti?

Motivele sunt simple si profunde. Pentru a ne conecta cu alte fiinte, cu pamantul si cu universul. Pentru a putea experimenta iubirea, bucuria autentica, libertatea. Pentru ca totul sa capete inteles si semnificatie. Pentru a face parte din intreg.

Iar asta nu se poate realiza decat eliberandu-ne inima. Noi comunicam si atragem in jurul nostru oameni, lucruri si intamplari aflate pe aceeasi frecventa cu noi, prin campul electromagnetic al inimii noastre. Acesta rezoneaza cu campul magnetic al pamantului. Prin aceeasi frecventa comunicam cu universul. 

Atata timp cat tinem in inima frecventa fricii, comunicarea e blocata. Conectarea noastra cu ceilalti e blocata. Relationarea e distorsionata. Eliberarea oricarei frici, implica insa, asumarea vulnerabilitatii. Dar atunci cand stii ca traiesti in adevarul tau, oricare ar fi el, cand stii ca esti purtator al aceleasi scantei divine ca toti ceilalti, cand stii ca ai putere nemarginita, cand iti permiti sa fii vulnerabil, frecventa pe care o vei emite, va fi chiar cea care te va proteja de orice “atac”. In lipsa fricii, ceilalti vor veni pentru iubire, pentru caldura, pentru umanitate. Nu vor mai veni pentru a-ti deveni victima sau calau. 

Ceea ce iti aduce inapoi lipsa fricii, ceea ce iti reda testul vulnerabilitatii, esti chiar TU.


Photo: A vulnerable heart, Fania Simon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu