joi, 1 ianuarie 2015

Nu te grabi
















"Does not everything depend on our interpretation 
of the silence around us?" 
 ~Lawrence Durrell, Justine (The Alexandria Quartet)


Nu te grabi. Stai putin pe marginea acelei secunde de granita ce desparte un an de altul. Priveste cu blandete la anul de care te desprinzi si indrageste-l asa cum a fost. Mai treci o data cu ochii mintii prin el, numara-ti darurile, numara-ti platile si nu te grabi. Simte-l intreg, greu, frumos, usor, lent, rapid, plin, gri, dulce, rosu, amar, pufos, metalic sau tepos. Treci cu inima peste el. Tine-l in palma ta. Multumeste-i, inclina-te, zambeste-i. Binecuvanteaza-l. Da-i drumul in vazduh. Expira-l.

Ramai in linistea dintre ani. Ramai putin, in intunericul si golul dinainte de a deschide ochii. Dinainte de a primi noul an. Ramai putin si lasa linistea sa fie granita dintre trecut si ce are sa vina. Arde toate gandurile. Lasa linistea sa umple spatiul cu golul ei. Lasa linistea sa faca loc anului ce vine.

Nu te grabi sa indesi in el imediat, toate asteptarile tale. Nu te grabi sa umpli spatiul cu dorintele si cerintele tale. Inspira. Onoreaza in umilinta si credinta, acest nou an ce ti se ofera. Primeste-l ca pe un cadou. Deschide-l cu bucurie. Cu sfiala. Cu gingasie. Cu uimire. Cu iubire. Cu intelegere.

Adulmeca noul. Cu fiecare inspiratie. Ghiceste. Lasa-te surprins. Lasa-te uimit. Primeste-l, stiind ca ceea ce vei gasi sub frumosul ambalaj al "noului an" esti tu. Ceea ce emani, ceea ce respiri, ceea ce gandesti, ceea ce faci, ceea ce crezi, ceea ce ingadui. Ceea ce iubesti.

Lasa anul cel vechi sa ti se topeasca in palma ca un fulg frumos si unic, care stii ca nu se va mai intoarce. Lasa zorii noului an sa apara. Traieste-i fiecare clipa cu inima. Fa din fiecare zi o perla. Da-i sens, indiferent ce-ai face. Uneori trebuie doar sa o lasi sa isi dezvaluie sensul.

Si ori de cate ori te pierzi in numaratoarea zilelor, intoarce-te aici, la granita dintre ani. In aceasta liniste, care se asterne ca un covor rosu, asteptand ca noul an sa paseasca cate o zi, timp de 365 de pasi, vei putea sa iti afli raspunsurile. Vei putea sa iti regasesti directia.

Asa ca nu te grabi. Mai ramai putin aici, la granita dintre ani. Bucura-te de linistea de dinainte ca noul an sa se nasca. Chiar din tine.

Inspira. Lasa-te inspirat.

An nou minunat!
Bottom of Form


Un comentariu: