joi, 15 ianuarie 2015

Energia fiecarui inceput

Nu exista scuze pentru renuntare. Nici chiar durerea nu poate fi o scuza. 

Durerea este tot o forma de energie. Si ea are rolul de a ne invata iubirea. Aciditatea, acreala, cinismul in durere, sunt stupide si fara sens. 

Nu cred ca exista nimic in lume cu adevarat destructiv. Orice, are un inteles si o semnificatie, de indata ce apare ceva sau cineva sa le dezvaluie. 

Dumnezeu se afla in fiecare inceput. E acolo pentru a ne da inapoi puterea la care am renuntat. 

In fiecare inceput, totul e din nou posibil. Fiecare dimineata e un nou inceput. Fiecare hotarare este un nou inceput. Fiecare revelatie este un nou inceput.

Inceputurile au rolul de a reseta tiparele, de a schimba directia, de a fi sprijin pentru actiunea ce va urma.

Exista insa, dupa fiecare inceput, un test. Prin actiune, inceputul si energia lui dispar. Actiunea va declansa in pasul doi, inertia.  Miscarea care dizloca o masa statica, naste opozitie. In pasul doi, motivatia noastra este testata. Inevitabil, apar obstacolele, dubiile, neincrederea, frica. Daca nu am acordat sufiecienta atentie inceputului, pasul doi o sa reinstituie cu usurinta starea anterioara. Trairea inceputului este esentiala pentru ce va urma.

In fiecare inceput exista forta divina. Dumnezeu inseamna a fi peste tot. Atunci cand suntem fericiti si impliniti, gustam din capacitatea divinitatii de a fi in toate lucrurile. Aminteste-ti de un moment in care te-ai simtit atotputernic, centrat, linistit, echilibrat, euforic, pentru ca acela e un moment de iubire divina. In acel moment, nu exista trecut, caci iubirea nu iti da voie sa cari trecutul dupa tine si nu exista viitor, pentru ca experienta iubirii se traieste moment cu moment. Dimineata cu dimineata. Decizie cu decizie. Inceput cu inceput. Neexistand reziduuri, in iubire, totul e usor si simplu. Totul se construieste pe loc. Calea fiintei este libera catre evolutie. 

Resentimentele, ura, rusinea, vinovatia, invidia sunt ziduri si obstacole care iti obtureaza calea. Care anuleaza energia inceputului. 

Fiecare inceput are rolul de a ne reinvata sa cautam iubirea in tot, in fiecare moment, in fiecare om, in fiecare intamplare. 

Omniprezenta iubirii si puterea inceputului inving orice durere. Cu ele, gasim iesirea din orice tragedie. Caci ceea ce suntem noi, e esenta de fiinta. In timpul vietii, fiinta experimenteaza existenta materiala. Viata noastra e un drum, uneori mai dificil, iar inceputurile sunt repere si surse de energie. In fiecare inceput exista bucurie. In fiecare inceput exista entuziasm. Fiecare inceput e energie pura, invizibila. Fiecare inceput este un laborator al creatiei. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu