miercuri, 21 ianuarie 2015

Asumarea intentiilor

Ne aflam pe spirala evolutiei constiintei umane, intr-o zona de neconceput pentru oamenii de acum cateva mii de ani. Traim in viteza. Simtim in viteza. Avem la capatul degetului orice informatie ne dorim. De multe ori, suntem coplesiti de acest mult, care nu doar ne inconjoara, ci care se cere selectat, organizat si gestionat. Ni se cere sa indesam infinitul in cele saisprezece ore pe care le mai are o zi.

Am trait cu totii trecerea, de la momentul in care gandul mai avea nevoie de timp, ca vehicul, pentru realizare. Acum, in acest punct de pe spirala evolutiei, timpul nu mai poate interveni. Este depasit.

Energia are forta si densitate. Gandurile prind consistenta aproape materiala. Energia intentiilor este amplificata si accelerata. Suntem surprinsi de multe ori de consecintele gandurilor, cuvintelor sau actiunilor noastre, care se manifesta mult mai repede, aproape instantaneu.

Este o luna a intentiilor. Pentru ca ele sa ne aduca rezultatele pe care le dorim, avem nevoie sa ne monitorizam intentiile. Sa fim atenti si sa le observam in spatele fiecarui gand, cuvant sau actiune. 

Insa, nimeni nu e perfect. De aceea, e foarte important sa fim flexibili si sa iertam. La fel de important, este sa recunoastem cand am gresit si sa ne cerem iertare pe loc, si in acelasi timp sa nu ne lasam ofensati.

Desigur, intentii mai putin bune, vor scapa de multe ori constiintei. Si consecintele vor aparea imediat, fara sa mai ceara ajutorul timpului. Important, este sa nu ne incrancenam in negarea lor, ci sa schimbam rapid energia, cerandu-ne iertare, recunoscand si mergand mai departe, cu bagajul energetic resetat. Orice negare, ne incarca negativ si ne trage inapoi. Pentru ca efectele intentiilor, gandurilor, cuvintelor si actiunilor noastre nu pot fi pur si simplu ascunse sub un pres. Ele trebuie asumate, iar experientele compensatoare traite sau anulate prin constientizare si iertare. 

Usor de zis, greu de facut, nu-i asa? Ce facem insa cu jena, cu vinovatia, cu rusinea, sau cu tentatia de a da vina pe altcineva? Ce facem insa, atunci cand nu suntem suficient de puternici, incat sa ne asumam intentiile si sa le resetam? Neinchizandu-le cu asumarea, le caram dupa noi, asa gresite si generatoare de efecte negative, in timp ce ne intrebam de unde atatea lucruri negative in viata noastra?

Nici nu ne dam seama, cat de costisitor este acest joc al nostru. Nici nu ne dam seama, cat de important este sa iti ceri scuze scurt, pe loc, sau sa ierti usor pe altii si sa pasesti curat, fara balast, mai departe.

Uneori, nepotrivirea dintre energii, vine din simpla ne-constientizare a fluxului energetic al momentului. Iar efectele sunt doar mici atentionari, ca exista rezistenta in noi. Nicidecum, efectele negative ale unor ganduri nepotrivite, nu isi doresc sa ne distruga imaginea. Nu exista nimic de care sa ne fie rusine. Sau daca ne este, e important sa trecem prin ea si asumandu-ne gandurile, pentru a putea merge cu usurinta mai departe.


Fii atent la intentiile tale. Observa cat de puternice sunt si cum sunt amplificate de energia din jur. Urmareste-le traseul: cum se transforma in ganduri, cum se gandurile se incarca de vointa si cum actiunea le materializeaza. Totul la o viteza fantastica. Uneori la distanta de secunde. Fii constient de acest proces subtil, dar puternic, care iti poate schimba viata.



Photo: Intention Stone - Google search.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu