marți, 1 iulie 2014

Nevoia de pace

Sunt perioade cand ne saturam de razboaiele cu noi insine si de conflictele cu altii. Cand ne dorim si ne propunem pacea. Ne propunem sa fim diplomati, cooperanti, toleranti si sa ne abtinem de la reactia naturala de furie. 

Atentie, insa! Dorinta noastra de pace poate sa ne faca nu doar sa negam ca suntem furiosi ci chiar sa negam ca negam.

Vom fi tentati intotdeauna sa metinem pacea "trecand cu vederea", tolerand. Din pacate insa, furia retinuta si innabusita va gasi intotdeauna o cale sa iasa la suprafata. De obicei, asta se intampla prin rabufniri agresive sau prin imbolnavire.

In orice caz, toleranta nu este suficienta. Intelegerea profunda a cauzei si efectului, iti va da posibilitatea sa afli DE CE s-a intamplat sau se intampla ceva si sa accepti realitatea. Invinovatirea si blamarea nu te vor duce nicaieri. Seteaza-ti intentia de a te ierta si a ierta pe ceilalti. Asta iti va permite sa vezi lucrurile asa cum sunt. 

Fara asta, te vei intalni mereu cu efectul, uitand de cauza, si in imposibilitatea de a schimba lucrurile. E de preferat  sa lasi furia sa ajunga la suprafata. Exprim-o. Elibereaz-o din corp intr-un mod in care nu poate sa-ti faca rau nici tie, nici altora. Abia apoi, poti lasa rabdarea si linistea sa o inlocuiasca. Pacea se poate instala abia dupe ce ai facut pace cu emotiile trecutului.

Photo: Peaceful balance by Arbebuk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu