vineri, 15 mai 2015

Culorile interactiunilor noastre

E fascinanta dinamica interactiunii umane. 

Puteti sa va inchipuiti, ce ar insemna sa avem de facut in mod constient, toate calculele, probabilitati, algoritmi, variabile, necunoscute, ecuatii, matrici? 

Matematica, fizica, chimie, biologie, pe care noi le aplicam, in mod natural intr-o fractiune de secunda, atunci cand interactionam cu o alta fiinta umana?

In fiecare secunda, trecutul nostru, ce mancam, ce gandim, ce facem, imprima o anume calitate a chimiei cu care noi ne prezentam la intalnirea cu un alt om. Suntem un amalgam unic, de senzatii, emotii, stari, asteptari, credinte, in fiecare clipa. Si fiecare dintre ele are o anumita culoare. Mania, furia sunt nuante de rosu intens, pe cand calmul si detasarea sunt de culoarea cerului albastru. Foamea, frica, furia, nesiguranta, egoismul, invidia, au culori mai dense. Mai intunecate. Mai murdare. Mai pline de negru. 

Fiecare culoare este supusa polaritatii. Ea poate reprezenta printr-o nuanta pura, un sentiment curat si printr-o nuanta intensa, o alta stare, opusa. De exemplu, capatul furiei, de un rosu intens si greu, este compensat la capatul celalalt de rosul pur al iubirii. Intodeauna, pentru fiecare culoare exista infinite nuante dintr-un capat in celalalt.

Noi, suntem rezultanta acestor nuante, care impreuna, compun o culoare. Daca in noi sunt multe ganduri negative, vaicareli, frica, culoarea noastra va fi murdarita de aceste culori dense si noi, vom merge la intalnire avand o culoare nu foarte “primitoare” sau ‘placut-de-suportat". Celalalt, la fel, va veni cu culorile lui. 

Menirea noastra, este de a fi lumina. Alba. Curata. Iar pe aceasta lumina alba sa exprimam culoarea fiecarei experiente. Din interactiunea a doua culori pure, se va putea naste un moment creator, benefic pentru ambele parti. Este acel moment cand pleci de la o intalnire cu cineva si te simti foarte energizat. Simti ca plutesti.

Daca, insa, aduci cu tine, toate reziduurile si le pui pe panza, culoarea ta va fi greu de schimbat, iar tu vei beneficia putin sau deloc de miracolul intalnirii. Sau poate celalalt va veni cu o culoare deja grea, care va inghiti orice ai tu de oferit, iar la sfarsit, el va pleca la fel, iar tu…ti-ai murdarit si tu putin culoarea. 

Viata e menita sa fie experimentata din perspectiva luminii albe. Daca reusim sa ne curatam organismele de toxine, mancand sanatos, ascultand nevoile corpului, daca ne mentinem tonusul facand exercitii, fiind harnici si activi, daca ne dezvoltam compasiunea, bunatatea, recunostinta, umanitatea si spiritualitatea, nu facem decat sa ne purificam, sa tindem catre lumina alba, care ii poate primi pe toti cei din jur, ii poate intelege si simti asa cum sunt, fara sa le deformeze culorile. Reflectandu-i pur si simplu. Putem sa gustam fiecare felie de zi si de univers, simtind gustul si savurand culoarea experientei intalnirii, asa cum e. Simplu si miraculos.

Evoluand pe scara fiintei umane, dupa ce ajungem sa cunoastem frumusetea luminii albe, pe care am venit sa o intrupam, ne va fi usor sa o recompunem de fiecare data, in fiecare moment, indiferent ce culori avem la indemana, pentru ca in acel moment vom stii sa asezam feliile de culoare, in proportii corecte, astfel incat lumina alba sa se poata naste de fiecare data.






Inspirat de emisiunea:
"Pledoarie pentru a fi. Pentru minte, suflet si farfurie”, 13 mai 2015 – cu Rodia Tilianu si Mihai Sarbulescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu