marți, 26 mai 2015

De unde vine puterea unui blocaj?

Orice blocaj, orice intepenire, orice punct din care simtim ca nu mai putem pleca, creste, daca il hranim cu panica, cu frica, cu frustrare sau cu rezistenta noastra. In acel moment, in care noi ii dam puterea, vointa noastra este dezactivata, impreuna cu mintea constienta. Devenim neputinciosi in fata blocajului nostru, iar el pune stapanire pe noi ca o transa. Cea care conduce este frica. Sau panica. Sau frustrarea de a nu putea depasi momentul.

Orice blocaj este rigiditate. Absenta miscarii. Energie in stagnare. De cate ori, ne simtim blocati, e bine sa ne reamintim ca viata inseamna curgere, transformare, miscare, flux. Un flux in care fiecare secunda preda stafeta secundei urmatoare. In care fiecare celula poarta viata o perioada de timp, apoi o preda unei celule noi. Blocajul, incearca sa intrerupa miscarea. Dar ca orice moment al vietii, se supune inevitabil legii regenerarii si va preda si el stafeta unui moment nou, in care noi vom gasi solutia sa ne miscam. Sa mergem mai departe.

Atata timp cat nu ne agatam de momentul blocajului prin frica sau frustrare, incercand sa contaminam si momentul urmator, blocajul va disparea de la sine. Va muri odata cu secunda, cu gandul cu momentul care l-a purtat. Fiecare moment nou, are in el potentialul solutiei si evolutiei. 

Asa ca, ori de cate ori te vei intalni cu vreo tentativa de blocaj, zambeste-i frumos si lasa-l sa-si traiasca momentul de glorie, stiind ca acesta este maxim de lungimea unui gand. Concentreaza-te pe potentialul momentului urmator care va prelua stafeta si hraneste-l cu incredere. Da-I posibilitatea sa regenereze, sa reinnoiasca energia. Apoi simte bucuria cu care viata curge prin noi si prin tot ce ne inconjoara. Regenerandu-se mereu in fiecare frunza, in fiecare floare, in fiecare celula vie. Renascand mereu asa cum in fiecare dimineata lumina se naste din nou, negresit. Reinventandu-se mereu intru evolutie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu