luni, 1 septembrie 2014

Rabdarea castiga lupta

In loc sa te lupti incercand sa inghesui sau sa schimbi ceea ce se petrece in jurul tau intre limitele lui "asa ar trebui sa fie", dezvolta-ti rabdarea si atentia. Lasa lucrurile, faptele, situatiile sa se dezvaluie in intregime, in timp ce tu lucrezi la pasii pe care ii ai de facut pentru a obtine ce vrei, asteptandu-te cu incredere totala sa se intample ce iti doresti. Stabileste-ti obiectivul, incarca-l cu intentie curata si da-i drumul. 

O greseala frecventa pe care o facem este sa ne indragostim de modul in care vrem noi sa ni se indeplineasca dorintele. Lasand lucrurile sa se desfasoare (asta nu inseamna sa stai si sa astepti), punand pas langa pas, actiune langa actiune, fara sa lupti pentru fiecare detaliu, pentru fiecare strada pe care crezi ca trebuie sa il parcurga drumul tau catre rezultat, ci ajustandu-ti atitudinea si traseul in dinamica, din mers, acceptand ca poate e nevoie de un anume ocol pentru a invata ceva, pentru a castiga ceva in plus, pentru a intalni pe cineva, iti pastrezi controlul asupra oricaror circumstante. Control pe care il pierzi chiar incercand sa controlezi cum, unde, cand si cine sa participe si in ce fel la obiectivul tau. Control care iti este refuzat atunci cand opui rezistenta. 

Rezistenta persista direct proportional cu atentia pe care o acorzi, cu incrancenarea de a cere ca altii sa se comporte intr-un anume fel. Ca lucrurile sa se intample intr-un singur fel, in felul in care vezi tu. 

Cand ceva te sacaie, te irita si iti displace, atentia si focusul tau se duc intracolo. Alimentand cu atentie, rezistenta ta creste si disponibilitatea de a vedea cai noi, resurse noi, chiar scurtaturi, scade. 


Lucrurile sunt de putine ori ce par, iar imaginea de ansamblu nu ne este accesibila tot timpul. De aceea, e bine sa lasam lucrurile si oamenii din jur sa fie, iar noi sa ne concentram pe ceea ce vrem sa cream. Tot ce avem nevoie pentru asta, va veni la momentul potrivit, in cantitatea potrivita, din cel mai potrivit loc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu