luni, 22 septembrie 2014

Piesa centrala esti tu

Odata ce avem o viziune clara asupra unui rezultat, putem obtine, materializa si implini orice idee, vis sau dorinta. 

De obicei, luam in considerare cu mare atentie toti factorii exteriori care trebuie indepliniti pentru ca acel lucru dorit de noi sa se intample. Conditiile, oamenii, resursele, timpul, momentul, si suntem capabili sa organizam foarte bine liste si grafice care sa puna toate lucrurile in ordine. Le introducem in schemele noastre si le supraveghem cu atentie, astfel incat ca fiecare casuta sa fie la locul ei, fiecare etapa sa se intample asa cum trebuie, fiecare piesa sa fie mutata la timp.

Care este diferenta intre cei care realizeaza lucrurile asa cum le-au visat, si cei care se mira ca in ciuda organizarii perfecte, a controlului tuturor factorilor, rezultatul este mult sub cel mai slab rezultat acceptabil? 

Diferenta sta in piesa centrala, care esti TU. Nu uita, de fiecare data, sa pui in locurile lipsa, bucati din tine. In momentul in care unesti toate elementele impreuna, uneste-le cu rabdare. Va fi nevoie sa investesti timp, imaginatie, incredere si un anume sens al aventurii, care sa lase locuri libere printre piese, astfel incat rezultatul sa poata evolua, daca e nevoie sa poata arata altfel fata de cum l-ai vazut. Va fi nevoie ca tu sa accepti ca acele locuri goale sa fie uneori pline cu neprevazut. Cu rasturnari de situatie. Cu amanari. Cu intamplari ce par sa sa incetineasca ritmul creatiei. 

Nimic nu va lipsi din visul materializat, atata timp cat orice lipsa va fi privita cu dragoste. Atata timp cat vom cere ajutor pentru ca acel gol sa fie umplut. Atata timp cat sufletul nostru va suplini locul gol. In usurinta. Fara nevoie de a forta. Fara nevoia de incrancenare. Fara nevoia de a demonstra.

Si daca intr-o zi, vei observa ca in ciuda eforturilor tale, a organizarii perfecte, a efortului sustinut, rezultatul lipseste, sau este mult sub asteptarile tale, inseamna ca de undeva de pe tabla de joc, a lipsit piesa centrala. Ai lipsit TU. Motivatia ta a fost insuficienta. Lupta nu a fost a ta. Nu ai lasat suficiente locuri libere pentru evolutia creatiei si ea s-a sufocat. Nu ai crezut suficient in visul asta. Ai dat peste un gol si te-ai speriat ca nu poti sa treci peste el. Ai uitat ca insasi credinta ta este un pod, care te leaga de "partea cealalta" indiferent cat de departe ar parea.


Nu renunta niciodata la visul tau, doar pentru ca iti pare ca nu ai resurse. Seteaza tabla de joc, si pune pe ea, toate piesele pe care le ai. O perioada, TU vei tine locul pieselor lipsa. Pe masura ce resursele se completeaza, se vor elibera parti din tine pentru a duce creatia mai departe. La un moment dat, ea va functiona singura, iar tu vei fi eliberat complet pentru o noua creatie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu