marți, 16 septembrie 2014

Frumusetea din Unu

Unu este cel care ne scoate din starea de zero. Unu este inceputul. Unu inseamna eu. Inseamna unic. Eu, delimitat de ceilalti. 

Unu inseamna varful. Motorul. Unu egal Ego. Individual. Unu e partea din noi, pe care nu o regasim in altii si care poate genera dezamagiri, atunci cand ne asteptam ca toti sa vada prin ochii nostri. Unu este amprenta noastra.

Unu este inceputul oricarui inceput. Este momentul in care creatia isi sufleca mainile. In care dimineata incepe sa se dezvaluie de sub voalul inconstient al intunericului. 

Unu este neastamparul ideii inainte de a se desprinde din nefiinta, in cautarea unui mod de a se naste. 

Unu este vibratia, miscarea, schimbarea. Unu este viziunea, inainte de a fi confruntata si validata de ceilalti. Unu este asa cum vezi tu lucrurile. Este imaginea cupei de ceramica in forma pamantului umed din palma ta, inainte de a-l framanta in aluatul ce va arde in cuptor, asteptand pensula sa ii dea hainele stralucitoare. 

Unu este primul pas in jungla necunoscutului. E adierea calma printre frunzele copacilor care anunta lumina din zorii zilei. E forta ce schimba o stare cu alta. E sunetul ce si-a gasit calea de a strabate linistea. 

Unu e expresia fiecaruia dintre noi, imprimata in ceea face. In ceea ce gandeste. Unu este ambitia si obiectivul. Unu este premiza oricarei constructii. Unu este vointa. Si samanta. Unu este intentia. De aceea, din unu se pot naste apoi, cu usurinta, toate numerele. Si fiecare numar are un unu, undeva in la origine.

Unu este masculinul si jumatatea oricarei creatii. Unu este scanteia ce va aprinde focul de fiecare data. Unu este intregul. Primul. Unicul. Este materializarea unei alegeri. Este sursa. 


Fiecare dintre noi suntem un unu. Inceputurile fac parte din noi, in fiecare moment. Unu suntem noi, dimineata cand ne desprindem din abisul noptii. Unu este constiinta ce se intrupeaza pentru o noua zi. Pentru o noua experienta. Pentru un nou pas. 

Unu este inceputul ce isi cauta sensul si isi contine incheierea. Unu este caramida fiecarei zile, care se aseaza frumos de-a lungul unei vieti, insumandu-se in ceea ce vom lasa in urma noastra. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu