vineri, 31 octombrie 2014

Drum in ceata

Atunci cand sunt foarte putine lumini sa te ghideze, altele decat intuitia, incetineste pur si simplu. E ca si cum ai traversa o portiune de ceata, noaptea. Adancimile se pierd si zidul alb bidimensional care se lipeste de geamul masinii tale e tot ce vezi. 

Si totusi, ai trecut de nenumarate ori prin aceasta situatie. Ai mers noaptea prin ceata, si chiar daca senzatia de zid era cea mai apropiata si reala, ai stiut intotdeauna ca dincolo de ceata se afla destinatia ta. 

Locul catre care mergeai, locul unde iti doreai sa ajungi sau un punct al calatoriei tale. Ai incetinit si ai continuat sa mergi prin ceata, usor, stiind ca ceea ce iti doresti e acolo, undeva, dincolo de zidul imposibil de patruns cu privirea. 

Cand nu stii care este urmatorul pas, incetineste putin. Ai incredere ca pasul cel mai corect, virajul, directia buna, le vei vedea la momentul potrivit. Ai incredere ca atunci cand le vei vedea, le vei recunoaste. Accepta ca variantele si scenariile care iti ruleaza prin minte pot fi inutile. Poate zgomotul lor derutant, impreuna cu o serie de credinte si atitudini vechi si depasite, au menirea de a crea ceata. Ceata vine atunci cand ai nevoie de liniste.

Este firesc sa simti nesiguranta in legatura cu ce urmeaza, cu ce este dincolo de ceata. Nu te grabi insa, sa tragi concluzii sau sa critici. Ramai in liniste. Da-ti voie sa simti frica de schimbare, pe care vinovatia de a te simti slab, incearca sa o suprime. Vinovatia e un instrument al mintii, care nu vrea ca tu sa stii ca simti frica. Vinovatia nu vrea sa stii nici macar ca te simti vinovat. Si te convinge sa o negi, pentru a te simti mai bine. 

Cand vinovatia este negata, va incerca sa se manifeste ca proiectie, fara voie, asupra altora. In acel moment, mai bine anuleaza orice judecata pe care ai emis-o despre tine sau despre altii. Facand asta, te intorci in prezent, singurul loc care iti permite sa actionezi cumva.

Drumul cu ceata si nesiguranta, intunericul si lipsa de informatii, sunt teste. Teste ale increderii in tine. Nu renunta, in nici un fel, la sperantele si visele tale. Dar, fii pregatit sa recunosti oportunitatile, pentru ca ele sa isi gaseasca locul si forma in realitate. 

Daca te surprinzi pesimist, intolerant sau incapabil sa gandesti drept, incearca sa descoperi si sa recunosti emotiile pe care le refuzi si pe care le-ai ingropat din ce in ce mai adanc. Fii atent la reactiile celor din jur. S-ar putea sa fi transparent pentru ei, iar ei sa iti poata reflecta raspunsurile pe care le cauti. Accepta mesajele cu intreaga suita de emotii cu care vin. Deschide-le usa catre constiinta ta. A vindeca o emotie, inseamna nu doar a o accepta, ci a o elibera din corp, exprimand-o din interior catre exterior.

Nu ceilalti sunt cei care te trag inapoi. Este dependenta ta de acceptarea lor, de aprobarea lor. Cand descoperi adevarata cauza a ceea ce simti, vei avea parte de momente de constientizare si inspiratie. Accepta trecutul asa cum a fost, inclusiv cel recent. Nu conteaza daca nu ai toate raspunsurile. Ai nevoie doar de incredere in ceea ce vine si in abilitatea ta de a obtine ceea ce ai crezut mult timp ca e imposibil.

Viata te incetineste putin atunci cand ai nevoie sa aduni informatii, sa te documentezi, sa analizezi faptele, inainte sa ti se ofere solutii. Asigura-te insa, ca nu depinzi prea mult de altii si de factori externi. Acestia vor incerca sa iti ofere cai de evadare. Asuma-ti intreaga responsabilitate pentru tot ce tine de tine, fii flexibil, foloseste-ti talentul si aptitudinile naturale, ghidate de intuitie, pentru a obtine echilibrul de care ai nevoie pentru ca urmatorul pas sa se dezvaluie. Sa il poti crea. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu