joi, 23 octombrie 2014

Temperatura furiei

De multe ori, fara sa ne dam seama, ne infurie cele mai neasteptate si banale lucruri. Un gest. O imagine. O persoana. O intamplare. Un cuvant. O privire. O amintire. O neputinta. O slabiciune. O dezamagire. 

Furia este un flux de energie negativa de o viteza incredibila. Intr-o fractiune de secunda, sangele incepe sa fiarba de la picioare catre cap, celulele sunt inundate cu revolta, temperatura corpului creste, luam foc,  fata  si urechile ard, privirea e in flacari. Respiratia este zorita. Corpul este pregatit de lupta. Temperatura aurei noastre este fierbinte si rosie, ca lava unui vulcan ce se pregateste sa erupa.

Cuvintele devin taioase, frazele cinice, privirea se transforma intr-o arma, incordarea si tensiunea corpului sunt arc din care tasnesc sageti otravite. Intreaga fiinta este cuprinsa de un nor de furie rosu, care antreneaza si se hraneste in drumul lui cu orice nemultumire, frustrare sau gand, devenind un bulgare ce se rostololeste si devine din ce in ce mai mare si mai amenintator. Mai mult, din orice riposta, incercare, reactie din exterior este preluata energia si folosita pentru a o reintoarce distrugatoare, in varful cuvintelor, privirii sau gesturilor noastre incarcate de furie.

Furia este exact ca o furtuna. Ea antreneaza tone de electricitate pe care o descarca in ceilalti si in jur. Tunete, fulgere, ropote de ploaie. Crengi rupte, nori negri. Vant si vijelie. Cam asa arata furia noastra. Devastatoare pentru organism. Ceea ce lasa in urma e un mic dezastru biochimic. Celule sleite de energie, sistem imunitar slabit, aciditate crescuta, blocaj mental, reactii conduse de ego, butoane emotionale sensibile, epuizare, frecventa joasa si densa. Insatisfactie. Remuscari. Vinovatie. Nevoie de compensare. 

Una dintre cele mai puternice modalitati de a transforma alchimic senzatia febrila de furie este sa ne oprim ori de cate ori simtim vulcanul interior gata sa erupa. Sa ne punem ochelarii de observator si in locul sagetilor otravite sa gasim ceva pentru care sa multumim.

Sa multumim pentru faptul ca suntem intregi, sanatosi, ca putem vorbi, ca putem asculta, ca avem ce manca, ca putem merge, ca putem zambi, ca avem sansa sa fim in viata, ca suntem iubiti, ca putem iubi, ca putem sa gandim, ca suntem liberi, ca putem privi cerul, ca putem crea, ca avem un loc in inima celorlalti, ca putem ajuta, ca putem plati, ca avem un acoperis, caldura, prieteni, familie, copii. 


Sa multumim pentru ziua de astazi si pentru toate experientele frumoase de care am avut parte. Sa multumim pentru tot ce am primit si pentru ca putem darui. Sa multumim pentru hrana pe care pamantul continua sa ne-o daruiasca zi dupa zi, cu dragoste. Sa multumim pentru ca e pace si nu razboi. Sa multumim pentru frumusetea si darurile naturii. 

Sa multumim ca putem alege intre a ne lasa devastati de furie si a zambi.

Avem in fiecare moment atat de multe lucruri pentru care sa multumim. Suntem atat de iubiti si de rasfatati. Suntem scanteie divina si asta inseamna infinit. In infinit, orice furie se topeste. Devine neinsemnata si irelevanta.

De cate ori simti cum te cuprinde furia, aminteste-ti ceva pentru care sa multumesti. Alege lumina si vei fi uimit cat de repede se risipeste intunericul . Cand multumesti, energia care iti umple fiinta este de o calitate incompatibila cu furia. Vei observa cat de simplu si la indemana iti este sa schimbi temperatura emotiilor tale. Ce este mai importnat pentru tine? Satisfactia unui ego caruia nu ii pasa de distrugerile pe care le aduce in corpul tau, la nivel celular? Sau puterea ta de a transforma energia negativa in ceva curat, care sa aduca lumina in jur si pace in inima ta.


Foloseste acest instrument extraordinar, pe care il ai la indemana in permanenta. Nu costa nimic. Iti re-aduce in schimb calmul, auto-controlul, puterea. Atunci cand simti cea mai mica scanteie de furie, respira adanc si gaseste rapid ceva pentru care sa fi recunoscator din toate inima. Multumeste in gand pentru ceva ce ai. Incearca apoi sa continui cu furia. Nu vei mai putea, intrucat celulele tale vor fi pline cu energia blanda a recunostintei. Focul furiei e stins. Iar tu, in loc sa te fi transformat intr-un vampir energetic, esti cel care daruiesti. Esti alchimistul care la temperatura inalta a furiei, transforma totul in aur.



Photo: Red Hot Mexico Volcano, by Francisco Guasco, European Pressphoto Agency, via National Geographic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu