marți, 12 august 2014

Remember: Profetiile de la Celestine

Cu foarte multi in urma, imi cadea in mana o carte. Nu mai tin minte exact cine a fost mesagerul care mi-a adus-o, dar tin minte puterea cu care aceasta carte a deschis in mine, multe porti. Senzatii, simtiri, trairi pe care le banuiam, le stiam, le simteam, dar nu le putea defini, se transfomau in cuvinte, informatii si imagini. In certitudini. 

Intre timp, multe dintre revelatiile de atunci au devenit parte din viata de zi cu zi. Au devenit "banalitati". Dar mie mi-au revelat noi si noi sensuri. Am regasit-o astazi, si pentru ca nu cred in “intamplare", am decis sa v-o reamintesc si voua. 

Este vorba despre “Profeţiile de la Celestine”, scrisa de James Redfield.

Profetiile de la Celestine, au fost descoperite intr-un manuscris in limba aramaica, la Templele Ceresti (Celestine) din Peru. Limba aramaica este aceeasi in care a fost scrisa o parte din Vechiul Testament. Manuscrisul dateaza de la 600 I.Hr. si prezice transformarile uriase care se vor intampla in societatea umana. In principal, este vorba despre renasterea constiintei, ca experienta nu religioasa ci spirituala. Manuscrisul este impartit in mai multe parti, fiecareia corespunzandu-i o viziune, o intuitie, o profetie. 

Iata cele unsprezece viziuni. 



De cate ori nu v-a iesit in cale o persoana, necunoscuta sau cunoscuta pe care nu ati mai vazut-o de mult, exact in momentul in care aveati cea mai mare nevoie de ea. Ca si cum persoana respectiva ar fi avut misiunea de a va ajuta exact in acel moment. De cate ori, cand lucrurile pareau fara solutii, cand peretii si tavanul se strangeau in jurul vostru, nu s-a deschis brusc o usa iar solutia era chiar acolo? De cate ori, la marginea unei etape, nu a aparut un semn, un ghid care sa ne arate unde sa punem piciorul pe o treapta mai sus?

1. MASA CRITICA
Prima viziune apare atunci cand ajungem la o masa minima de oameni, care descoperim că traim într-o lume profund misterioasa, plin de coincidențe neasteptate si intalniri sincrone care par a fi destinate, programate, ca si cum viata ne-ar fi condusa de o forta inexplicabila. Aceste coincidente anunta primele existenta a ceva spiritual, dincolo de ceea ce este vizibil. Apare un sentiment al misterului impreuna cu o cunoastere transmisa intr-o clipa revelatoare, cunoastere dupa care incepem sa alergam si sa ne-o dorim prezenta in fiecare clipa.

 ~~~

De cate ori nu ati avut surpriza placuta sa observati ceva din zona invizibilului si peste cateva clipe, timp care nu ati stiut daca sa spuneti cu voce aptare sau nu, altcineva sa mentioneze acelasi lucru? De cate ori nu v-ati intalnit cu persoane care pareau sa recite din gandurile voastre? De cate ori nu ati rezonat cu cei din jur fie in modul vorbit, scris sau facut? De cate ori nu ati observat ca sunt din ce in ce mai multi aceea care au preocupari de a se dezvolta, preocupari spirituale in toate formele de la nutritie, la sport sau in zona sufleteasca si asta v-a bucurat enorm?

2. IMAGINEA UNEI LUMI NOI
Pe masura ce mai multi se trezesc, vom crea o viziune complet noua asupra lumii - redefinind universul ca fiind ceva plin de energie si sacru. Constientizarile noastre sunt puse intr-un context mai larg. Ne dam seama ca viata inseamna mai mult decat supravietuire si confort, inseamna o calatorie spirituala. 

~~~

De cate ori nu am folosit gandirea pozitiva, pentru a indeparta frica? De cate ori iubirea nu ne-a protejat sau i-a protejat pe cei dragi? De cate ori am simtit o energie perfect compatibila cu a noastra ca pur si simplu ne ridica? De cate ori nu am facut un gest frumos si am primit energia recunostintei la schimb?

3. TOTUL ESTE ENERGIE
Vom descoperi ca totul în jurul nostru, toată materia, consta din si provine dintr-o energie divina pe care am inceput sa o vedem si sa o intelegem. Prima cale prin care incepem sa percepem totul ca fiind energie este cultivarea sensibilitatii la perceptia frumusetii. Frumusetea nu inseamna standarde facute de altii, inseamna ceea ce simti tu in apropierea divinului din fiecare particula de energie.

~~~

Ati asistat desigur, implicati sau din pozitia de observatori, la multe tipuri de agresiune. Verbala, fizica, din priviri, atitudine sau gesturi. Combinatii. Va amintiti poate din ambele parti, cum v-ati simtit. In postura de agresor, privire taioasa si dura, muschii incordati, corpul usor aplecat catre celalalt, gesturi sacadate, voce metalica. Din partea cealalta, senzatia ca te lovesti de un zid, apasare, dorinta de a pleca, furie, umilinta, frica. De fapt miza luptei era energia. Dominantul este cel deconectat de la sursa de energie a universului si care se alimenteaza cu energia altor oameni.

4. LUPTA PENTRU PUTERE
Oamenii s-au simtit mereu nesiguri si deconectati de la această sursa sacra, si au incercat sa ia energie dominandu-se unii pe altii. Această lupta este cauza tuturor conflictelor. Lumea este vazuta ca o imensa competitie pentru energie si prin urmare putere. Cel care controleaza energia, detine puterea. Si totusi, a trai permanent pe un camp de razboi, nu e nici o placere. Evolutia inseamna a gasi alte surse mai inalte de energie, regenerabile si nelimitate. 

~~~

Cei multi care simt nevoia de a explora, de a se dezvolta, de a creste, de a-si gasi misiunea, de a cauta sa fie mai  buni si mai buni in fiecare zi, sunt aceia care au inteles ca fiecare are dreptul la o cantitate nelimitata de implinire. Nu e nevoie sa furam energia altcuiva pentru a ne hrani. E nevoie doar sa ne re-conectam la energia universului. 

5. CONECTAREA CU TOT CE E IN JUR
Singura solutie este de a cultiva o reconectare personala cu divinul, o transformare mistica care ne umple cu energie nelimitată si dragoste, ne extinde perceptia asupra frumusetii si ne ridica printr-o auto-conștientizare puternica. 

~~~

De cate ori nu ati trait incrancenarea de a tine toate lucrurile sub control. Si de cate ori, exact acele lucruri pe care credeati ca le controlati cel mai tare, v-au scapat de sub control? Sau pentru ca ati dorit un anume rezultat si nu v-a iesit in mod repetat, ati renuntat. Iar cand ati renuntat la acel rezultat anume, ori s-a realizat, ori s-a realizat ceva si mai bun?

6. CURATAREA TRECUTULUI
De-a lungul vietii interpretam mai multe roluri. Cele mai importante sunt cele de: intimidator, interogator, distant si bietul-de-mine. Daca reusim sa le constientizam si sa le transcendem, putem elibera propriile noastre tipare de control din trecutul mostenit și putem descoperi un adevăr al nostru, o misiune, pentru care noi suntem aici. Iar impartasind-o, ajutăm omenirea să evolueze spre acest nou nivel al realitatii. 

~~~

Daca facem acel lucru pentru care avem chemare, acel lucru care ne face intregi, care ne umple de energie si prin care simtim ca putem sa aducem o contributie acestei lumi, nu ne vom rataci niciodata. Intuitia ne va ghida catre toate resursele de care avem nevoie pentru asta. 

7. ANGAJAREA IN FLUX
Urmarindu-ne misiunea, putem avea parte de intuitie care sa ne arate exact unde sa mergem si ce sa facem, iar dacă atitudinea noastra va fi pozitiva pe tot parcursul acestui proces, vom genera un flux de coincidente care sa deschida usile astfel incat misiunea noastră să se manifeste. Nu e suficient sa simti iubire din cand in cand. Iubirea trebuie lasata sa intre, repetata si abia apoi manifestata in exterior. 

~~~

Suntem pregatiti atunci cand vedem relatiile dintre noi si ceilalti ca un mod de a potenta energia si nu de a muta energia de la unul la celallat. Evolutia noastra se opreste in momentul in care se instaleaza dependenta de o alta persoana. De multe ori, te ve trezi in postura de lider. Atata timp cat vei conduce pentru ca intuitia ta este cea mai puternica in acel moment, fara sa te indragostesti de puterea ta asupra celorlati, esti pe drumul cresterii tale. Atata timp cat vei renunta sa iti alimentezi ego-ul si vei simti cand sa predai stafeta cuiva care are mai multe de spus in acel moment, vei creste.

8. ETICA PERSONALA
Suntem pregatiti atunci cand dam energie din postura de lideri, constienti fiind ca ceilalti te sustin cu energie, cand suntem capabili sa predam stafeta si sa alimentam cu energie, atunci cand altul se afla la conducere. Si asta este valabil pentru toate relatiile noastre. Trebuie sa fi capabil sa primesti si sa dai energie. Sa intelegi cum se construieste energia. 

~~~

De cate ori nu vi s-a intamplat sa dati ultimii vostri bani cuiva care avea mare nevoie, iar in secunda urmatoare sa primiti mai multi de altundeva, intr-un mod neasteptat? De cate ori nu vi s-a intamplat sa ajutati pe cineva, fara sa ii cereti nimic in schimb, uneori chiar persoane necunoscute? Iar apoi in perioada urmatoare, aparent fara nici o legatura sa vi se intample numai lucruri bune care v-au deschis noi si noi oportunitati? 

9. O NOUA CULTURA 
Cea mai puternica profetie spune ca in viitor oamenilor le vor fi satisfacute toate nevoile. Nivelul de constienta va fi atat de ridicat incat atunci cand se vor intalni doua persoane, vor sti din campul energetic al fiecaruia, semnificatia intalnirii lor. Manipularile si tentatia de furt energetic vor fi demascate usor si vor disparea. Principiul universal care va fi activat,  este acela pe care se bazeaza de mii de ani biserica. Atunci cand daruim, primim inapoi. In momentul in care vom darui constant, se va intoarce catre noi, mai mult decat dam noi.

~~~

Cu siguranta daca nu sunteti creatorul unei comunitati, sunteti parte din una sau mai multe grupuri de oameni carora le plac aceleasi lucruri, care fac aceleasi lucruri, cauta aceleasi raspunsuri, functioneaza dupa aceleasi adevaruri.

10. MENTINEREA VIZIUNII COLECTIVE
Dincolo de misiunea personala, ne-am nascut in aceleasi timpuri pentru ca avem o misiune colectiva de indeplinit.

~~~

Am gasit cu totii de-a lungul timpului diverse metode de a ne mentine pe calea viziunii si misiunii noastre personale sau de grup. Prin intelepciunea de mii de ani, am aflat ca puterea mintii poate in mod misterios modifica viitorul. Am numit-o  credinta, gandire pozitiva, puterea rugaciunii. Si totusi, asta s-a intamplat la nivel personal, in familii si grupuri mici, in privat. Ceea ce se intampla acum este expansiunea acestei puteri in public si la constiinta de masa.

11. PUTEREA INTENTIEI COLECTIVE
Un ideal colectiv poate mobiliza cantitati imense de energie. Intentia este purtatoare de energie, rugaciunea, credinta si actiunea intru acestea sunt forte creatoare de o putere imesa. Atunci cand ne conectam unii cu ceilalti printr-un ideal, puterea creste exponential. De aici, se aduna toate resursele pentru ca acest ideal sa se materializeze la scara mare. Sa devina realitatea din jurul nostru.

~~~


Poate e un moment de bilant personal si colectiv al ultimilor unsprezece ani. Va las pe voi sa descoperiti mesajele personale si recunoasteti locul unde va aflati si locurile care va mai dau din cand in cand de furca. Dar si sa recunoasteti cat de mult ati parcurs pe acest drum frumos, pe care se intampla sa mergem cu totii, impreuna.  



Pentru cei care doreresc, cartea se gaseste in librarii.
Pentru cei care prefera filmul il gasesc pe http://www.filmeonline3d.ro/the-celestine-prophecy/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu