luni, 4 august 2014

Esenta divina

Chiar credeti ca scopul nostru in viata este sa avem case din ce in ce mai mari, blocuri din ce in ce mai inalte, joburi din ce in ce mai complexe, vacante din ce in ce mai scurte, timp din ce in ce mai putin si frustrari din ce in ce mai multe?  Sa contorizam ce cantitate de abundenta are vecinul si prin ce metode a obtinut-o? 

Nu. 

Am venit aici pentru a ne re-descoperi esenta divinaSuntem fiinte spirituale din esenta divina. Ne-am nascut pentru a trai divinul prin experienta fizica. Ne-am nascut sa vedem, sa simtim si sa creem divinul. Sa il simtim. Nu ne putem opri doar la materie. Pentru a ajunge la esenta divina avem nevoie sa transcendem materia. Sa-i cautam semnificatia. Sa o observam. Sa o simtim. Sa ne ridicam nivelul de constiinta. Si sa o cream pentru a o da mai departe.

In fiecare moment prezent avem trei repere:
1. Ce este in jurul nostru? Realitatea fizica din jurul nostru. Suntem intr-un birou. Suntem pe o straduta linistita. Suntem intr-un parc inconjurati de copaci si flori. Informatii din exterior.
2. Ce simtim? Corpul nostru care ne spune in orice moment ce simtim in legatura cu fiecare moment prezent. Informatii din interior.
3. Ce gandim? Gandurile noastre care preiau informatii din exterior, le conecteaza cu informatii existente in interior si creeaza scenarii pe baza carora se contureaza apoi realitatea fizica. 

Fiecare dintre noi a trait macar o data sentimentul divinului. Fiecare dintre noi a fost cuprins de acel fior care dezvaluie ceva ce are putere absoluta sa te striveasca, dar alege sa te ridice in brate. De frumusetea naturii care nu are limite si nu cunoaste teama. De momentul in care se naste o viata. Fiorul dat de dragoste. Fiorul unei sincronicitati. Divinul nu poate fi confundat. Pentru ca invariabil se naste in inima si te cuprinde cu totul. Mai mult, se revarsa si atinge tot ce e in jurul tau. Se transmite fara oprelisti. Pentru ca fiecare dintre noi e dotat cu un "decodor" de divin.

Ridicarea nivelului de constiinta deasupra limitarilor date de credinte, societate, paradigme invechite, este modul in care cream in jurul nostru o realitate, care este suport pentru divin. Pentru miracole. Care nu exista in sine ca materie si atat. Care exista ca mod de manifestare a divinului. Prin care totul se poate, totul se stie, totul exista. 

Cand traiesti esenta ta divina, totul e plin, perfect si mult.



Photo by Ramyo - Breathtaking view of Lofoten, Nordland, Norway. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu