sâmbătă, 2 august 2014

Ghid de supravietuire in succes

Uneori incheierea anumitor situatii si concluzionarea anumitor emotii, ne dezleaga de niste corzi cu care eram legati si nu stiam. 

Libertatea ne catapulteaza cateva etape mai in fata. In acele momente de succes, evoluam mai repede decat ce este in jurul nostru. 

Saltul nostru poate fi atat de mare, incat e foarte greu ca situatia noastra actuala sa tina pasul cu el. Pe masura ce dorinta noastra de dezvoltare si implinire creste, oamenii din jurul nostru, locurile, credintele, situatiile, ne raman mici ca niste haine care nu ne mai incap.

Uneori crestem atat de repede, incat e mai mult decat poate creste copilul din noi. Pentru el, noua noastra pozitie e insotita de emotii foarte puternice, care se cer exprimate. Nefiind pregatit, de multe ori alege una din variantele dictate de frica: isi exprima emotiile violent, ranindu-i pe cei din jur. Sau le tine pe toate in interior si se raneste singur. 

Trebuie sa fi foarte atent. Sa te intorci din cand in cand la el si sa-l ajuti sa te insoteasca. Tu stii deja ca poti sa dai drumul emotiilor, fara sa faci rau nimanui. 

Cand cresti atat de repede, nu e usor sa te desparti de credintele tale dintr-o data. Nu e usor sa renunti la incapatanarea ta. Si totusi, asta iti va da flexibilitatea de care ai nevoie ca sa iti infrangi rezistentele si sa te adaptezi. 

E un sentiment de usurare foarte placut, cand nu iti mai e frica, in situatii in care altadata te-ar fi cuprins panica. E minunat sa te suprinzi simtind compasiune, in situatii in care altadata ai fi fost stapanit de furie si de dorinta de a te razbuna.


Iar uneori vei simti ca noua realitatea ti-e inca prea mare. Ca e inca foarte mult. Dar acceptand tot ce vine, te vei simti din ce in ce mai confortabil in ea. Succesul este un bun catalizator.
Evita insa sa te complaci in el. Aminteste-ti ca exact in acelasi moment in care realizezi ceva, este creeat si opusul lui si acesta va incerca sa contrabalanseze succesul tau. Un varf inalt contine automat si o potentiala vale intunecata.
Traieste-ti succesul constient. Muncind. Ramanand cu picioarele pe pamant. Nu il lasa pe mana ego-ului si nu te opri. Sustine-l cu acelasi ritm. Fii modest. Si...foarte important, evita sa fi arogant. Acestea sunt tertipuri prin care opusul succesului incearca sa echilibreze lucrurile. Daca te lasi ispitit, toata constructia ta se poate destrama intr-o clipa. 
Evolueaza organic. Nu lasa nimic in urma. Ai grija de fiecare dimensiunea a ta. Nu uita de corpul tau. El trebuie sa sustina succesul. Nu iti uita emotiile. Ai grija de copilul din tine. Nu uita de mental. O sa fie tentat sa le stie pe toate. Ramai curat in spirit. Deschis in inima. Si drumul tau nu va fi format din cercuri inchise si suprapuse. Va fi o spirala deschisa trecutului si bine ancorata in ce va veni. 

Photo: “Twisted Blue Metal” by Matthias Haker  (blue-tinged metal staircase)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu