miercuri, 13 august 2014

Cum schimbam lumea?

Multa vreme am crezut ca trebuie sa fac ceva pentru a schimba lumea. Simteam nevoia de o schimba in bine. 

Mi-am dat seama dupa un timp, ca misiunea mea nu era sa schimb lumea. 

Misiunea mea era sa ma schimb pe mine. Sa ma cunosc atat de bine, incat sa pot schimba realitatea din jurul meu, calitatea oamenilor si a vietilor lor, schimbandu-ma doar eu.

Credinte limitative. Stim cu totii ca trebuie sa renuntam la ele, pentru ca ne opresc si ne limiteaza cresterea. Si totusi avem nevoie de niste principii si un set de credinte cu care sa ne cream realitatea din jur. Ceea ce putem face, este sa inlocuim vechiul set de principii cu care mintea noastra era programata, aliniindu-ne cu unele care sa ne foloseasca la binele nostru cel mai mare - care este intotdeauna in armonie cu binele celorlalti.

Misiunea noastra este de a re-programa mintea de la credintele limitative si mecanismele inconstiente, astfel incat sa ne ridicam deasupra mecanismelor vechi, limitative, care ne-au creat pana acum realitatea. Pe masura ce le inlocuim una cate una, si ne apropiem de o constiinta mai inalta, vibratia noastra creste. Orice crestere a vibratiei are efect imediat in reorganizarea realitatii din jurul nostru - a noii realitati. Acesta este mecanismul simplu prin care ne putem implini misiunile. 

Ce se intampla insa, cu cei care nu-si "updateaza softul" si raman cu programele vechi, limitative? Zi de zi interactionam cu multe persoane, aflate pe diferite nivele de constiinta. Si totusi, cum se face ca, pentru aceia care aleg un nivel al constiintei mai inalt, credintele celor cu vibratie mai joasa nu interfereaza cu realitatea lor? 

Experientele noastre fiind integral subiective, exista atatea versiuni ale realitatii, exact cate fiinte umane exista. Pe masura ce vibratia si nivelul nostru de constiinta creste, experimentam o versiune mai “inalta” a realitatii, care include toti oamenii pe care ii cunoastem. 

In momentul in care intalnesti un om si nu iti place cum se manifesta in jurul tau, ai doua variante:
1. Ii ceri direct sau indirect, activ-agresiv sau pasiv-reactiv, sa se schimbe
2. Te schimbi tu, ridicandu-ti nivelul de constiinta si vibratia

Ce se intampla in prima varianta? Incercand sa rezolvi o problema, te aliniezi cu problema si te concentrezi pe ea. Cu cat iti doresti mai mult sa o schimbi, cu atat creezi mai multe probleme. Interlocutorul tau va simti ca ai introdus elementul forta, ca vrei sa ii impui o anumita reactie, conduita sau mod de a gandi. Automat, se declanseaza rezistenta si efortul de a conserva setul propriu de credinte. Aceasta varianta nu va functiona niciodata bine.

In a doua varianta, tu esti cel care isi schimba “frecventa”. Cresterea nivelului de constiinta iti permite sa te ridici deasupra problemei si sa te aliniezi cu solutia. Un nivel mai inalt al constiintei, acceseaza o versiunea superioara a celui cu care interactionezi. Pentru a putea comunica cu tine, isi va creste automat vibratia la nivelul tau. Vei sti imediat daca ti-ai ridicat suficient de mult nivelul de constiinta fata de o anumita persoana, pentru ca vei observa schimbari semnificative in comportamentul lui sau al ei, direct, cu tine, fara ca persoana respectiva sa fi facut vreo schimbare si fara ca tu sa ii fi cerut sa se schimbe. Tu esti cel care ai facut schimbarea. 

Nivelul tau de constiinta determina calitatea reactiei celuilalt si calitatea interactiunii. “Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” - spunea Ghandi. Doar asa putem schimba realitatea din jurul nostru, si intr-un final lumea.

Prima si cea mai importanta misiune a noastra este sa ne cunoastem, sa ne dezvoltam, sa traim dintr-un punct mai inalt al constiintei. Astfel, cei din jurul nostru vor fi si ei chemati sa creasca pentru a ne putea reflecta cu acuratete. Cea mai inalta vibratie o are iubirea. Tot ce nu este iubire are o vibratie mai joasa. Aici intra desigur frica, gelozia, furia, frustrarea, judecatile, indoielile…si multe altele.

Cum putem insa trece de la o vibratie mai joasa la una mai inalta?

Nu exista o singura tehnica, nu exista retete sau pastile de crescut vibratia. Este o calatorie a fiecaruia in lumea gandurilor proprii. Este intradevar dificil sa treci de la ganduri care provoaca furie la ganduri care aduc iubire. Din fericire, exista totusi o “strategie” care ne permite sa renuntam imediat la furie si la alte emotii de vibratie joasa si sa accesam vibratia mai inalta a iubirii. 

Aceasta tehnica este iertarea. Iertarea este o forma de eliberare. Cand te ierti pe tine sau pe altul, eliberezi vibratia joasa a emotiei care insoteste povestea respectiva. In mod natural vibratia ta creste si te amplaseaza intr-o stare de constiinta inalta si automat intr-o versiune a ta superioara.


De aici, din acest punct, realitatea este diferita. Esti la un alt nivel. Culmea este ca nu trebuie sa cedezi nimic. Aceste stari de constiinta sunt accesibile de fiecare data cand alegi iubirea in locul satisfactiei de moment  promisa de oricare din emotiile joase. Foloseste-le. Alege cu inima. Lasa versiunea ta cea mai buna sa faca alegerile. 


Photo by Deborah Tindle

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu