marți, 19 august 2014

Bine, rau sau altceva

De multe ori, modul in care influentam un rezultat sta in mici detalii. 

Cuvinte folosite. Etichete. Judecati. Catalogare mentala. Semnificatia cu care investim o intamplare. Pozitia in care ne amplasam fata de o situatie si un rezultat. 

Si din acel mic moment energetic, toata constructia se prabuseste. Fie ea o dorinta, un obiectiv sau o relatie.


Pentru a putea controla un rezultat, avem nevoie sa incetam sa mai etichetam lucrurile, oamenii, gandurile, actiunile si dorintele noastre cu bune si rele. In momentul in care etichetam o dorinta ca fiind buna, declansam existenta simultana a celuilalt capat care este "rau".

Ne atasam de partea "buna" si incepem sa "luptam", sa "rezistam" impotriva capatului "rau". Ii daruim dorintei noastre semnul plus egal bine,  iar opusului semnul minus egal rau. Cu cat investim mai multa incrancenare in plus cu atat minusul devine mai atras de acesta. Iar noi ne vom trezi penduland intre atasamentul nostru si indoielile produse de opusul lui.

Am creat astfel doua tabere, doar impartind tricouri albe cu bine si tricouri negre cu rau, si tinand evident cu "albii". Si totusi? Exista si o alta varianta?

Raspunsul este da. Ridicandu-ne deasupra acestei competitii, si permitand sa castige cel mai bun, acesta va fi de fapt cel mai bun rezultat pentru noi. Acceptand rezultatul ca pe o experienta care ne va imbogati oricum, eliminam tendinta noastra de a manipula. Acceptand orice rezultat, ne pune automat in pozitia de a putea alege rezultatul. Pentru ca nu mai pendulam intre bine si rau ci ne aflam deasupra lor.

Traim intr-o realitate iluzorie a lumii materiale. Tot ce are un corp material, pare real. Si totusi, panoul de comanda nu se afla la acest nivel. Atunci cand intelegem ca noi si constiinta noastra suntem mult deasupra materialului, vom putea incepe sa influentam realitatea din jurul nostru. 

Pentru asta trebuie sa ne ridicam deasupra iluziei. Deasupra emotiilor. Deasupra dorintelor. Deasupra gandurilor. De acolo, realitatea fizica e maleabila. Tu alegi cum va arata cu puterea vointei.

Iar perspectiva e diferita. Cand stai jos si materia are putere, o stanca ce vine catre tine te striveste. Atunci cand stai deasupra, poti dirija stanca sa cada unde vrei.

E simplu, dar nu e usor. Ne supunem prea adesea emotiilor si mai ales emotiilor produse de propriile ganduri, in loc sa ne suflecam manecile si sa hotaram cum vrem sa arate realitatea noastra. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu