luni, 2 decembrie 2013

In fiecare dimineata

Fiecare dimineata e o calatorie pe care o parcurgem cu Pamantul in jurul axei sale. Fiecare dimineata ne ofera 86.400 de secunde, pentru a le folosi cum credem noi de cuviinta. In fiecare seara, secundele nefolosite se anuleaza. Pentru a face o alegere, nu ai nevoie de mai mult de o secunda. Deci, fiecare dimineata ne ofera de fapt 86.400 de alegeri. 

Intr-o dimineata poti sa te trezesti bucuros, in alta trist. Important este sa nu uiti ca a fi fericit sau nefericit e o alegere. Ignora gandurile cenusii si alege-le pe cele luminoase, colorate, pline de energie. Alegerea pe care o faci dimineata, caror ganduri le acorzi atentie, va da tonul zilei. Profita de ocazie, ignora gandurile negre si grele si primeste-le doar pe acelea care te fac sa te simti usor si inspirat.

Imagineaza-ti ca in fiecare dimineata pleci intr-o calatorie de 86.400 de secunde, in jurul pamantului. Fii atent, exigent si selectiv cu gandurile pe care le pui in bagajul tau. Daca vrei sa te bucuri de calatorie, ia-ti ganduri care te lasa sa te misti usor, sa ai mintea si inima libere pentru intalnirea cu necunoscutul. Pentru a-l putea imbratisa, trebuie sa ai mainile libere, nu-i asa? Nu lasa valiza cu ganduri negre si grele sa iti ocupe toata ziua. Carandu-le peste tot cu tine, poate fi stresant, enervant, obositor si te poate face sa ratezi ce are de oferit acea zi.

In fiecare dimineata, aminteste-ti ca traiesti intr-un secol in care s-a descoperit ca putem sa ne schimbam viata, doar schimbandu-ne atitudinea si modul in care reactionam.

In fiecare dimineata aminteste-ti ca viata e formata din multe dimineti, scurte de cate o zi. Nu ai primit cateva zile care sa tina cate zece ani. Asta inseamna ca viata e facuta din pasi mici. Imparte-ti obiectivele in pasi mici si bucura-te de realizarea fiecaruia. Nu iti pune toate asteptarile intr-o intamplare tip loterie. Nu crede intr-un pas urias care sa te arunce in varf. Muntele se cucereste pas langa pas. Secunda langa secunda. Alegere langa alegere. Astfel zilele tale vor fi un lung sir de bucurii, intalniri si experiente. Altfel zilele tale vor semana cu cele petrecute intr-o sala de asteptare.

In fiecare dimineata aminteste-ti ca secretul fericirii consta in a avea pe cine sa iubesti, a avea ceva de facut si a avea o directie catre care sa te indrepti. Nu neglija nici unul din cele trei ingrediente. Nu poti sa faci o prajitura gustoasa, punand de doua ori mai multa faina in loc de lapte. Nu fugi de propriile alegeri pe care le ai de facut in fiecare zi, visand la fetifrumosi si ilenecosanzene. Straduieste-te sa fii in fiecare zi un pic mai bun in ceea ce faci acum. Si nu uita niciodata sa iti tii ochii atintiti catre orizontul ales de tine. Altfel, drumul tau va fi plin, dar haotic.

In fiecare dimineata, ne putem intoarce in punctul zero. Din punctul zero, putem porni catre oriunde. Aminteste-ti ca niciodata nu e prea tarziu sa fii ceea ce vrei sa fii. Daca ai realizat ca misiunea ta e alta, poti sa o iei de la capat oricand. Nu te incapatana sa faci din altceva, ceva-ul care te reprezinta pe tine, doar pentru ca ai investit niste zeci de mii de dimineti pana acum si nu poti sa renunti la propria ta investitie. Gandeste-te ca “pierzi" ceva ce nu iti aduce nici o bucurie, nici o implinire si te castigi pe tine. Castigi viata din diminetile care vor veni.

Pe drumul lung al unei zile, e posibil sa intalnesti greutati, conditii nefavorabile, adversitate. Aminteste-ti ca in aceste situatii, exista doar ocazii si sanse. Sansa de a mai invata ceva despre tine, sansa de a accepta ce iti ofera ziua, sansa de a alege. Nu te arunca direct in valtoarea mlastinii, nu te vaicari, nu dispera, nu te agita. Asta te va ajuta in cel mai bun caz sa te afunzi mai mult. Pentru a trece printr-o mlastina trebuie sa ramai calm. Inseamna sa fii bun, sa fii mai pregatit, inseamna ca la final sa ai mai multe sanse de supravietuire. Inseamna incredere in tine. De ce sa renunti la aceste ocazii? Doar pentru ca iti pare ca cei de langa tine nu s-au intalnit inca cu mlastina lor?

In fiecare dimineata, aminteste-ti ca bucuria nu se afla in afara noastra ci in noi. Cand vei fi tentat de-a lungul zilei sa iti pierzi entuziasmul si motivatia, nu da automat vina pe cei din jur. Cerceteaza mai intai, daca nu cumva mainile tale sunt ocupate cu propriile tale framantari si prejudecati. Cauta si intoarce-te la alegere. Bucuria e in noi si a fi bucurosi a alegerea noastra.

In fiecare dimineata, aminteste-ti sa multumesti. Pentru oamenii pe care ii iubesti si care te iubesc, pentru ca ai ceva de facut si de daruit lumii, pentru toate darurile pe care le-ai primit. Adevaratul mod in care poti sa multumesti, insa, nu sunt cuvintele ci este alegerea de a fi multumit. Felul in care traiesti si te bucuri de viata este modul in care poti sa multumesti vietii pentru ceea ce ti-a daruit.

Fiecare dimineata iti deschide tezaurul timpului si ti-l ofera sa il cheltuiesti sau sa il investesti asa cum simti. Daca simti ca trebuie sa faci ceva, fa acum. Peste un an o sa iti doresti sa fi inceput astazi. Chiar daca fiecare dimineata, vine negresit creditandu-te cu secunde, timpul e o resursa limitata. Nu o risipi.

In fiecare dimineata incarca-te cu bucurie, energie, entuziasm si fericire. Din momentul in care ai aflat ca e alegerea ta, nu te mai poti pierde in negura gandurilor negre si tristetii. Tristetea va veni si va pleca foarte repede. Ceea ce alegi, va ramane.

In fiecare dimineata, lasa-te purtat pe directia viselor tale. Mergi cu incredere si nu poti gresi. Pe drum vor fi obstacole, dar daca in inima ta nu exista indoiala, nu exista infrangere. Chiar daca drumul va fi mai greu sau mai lung, vei ajunge sa-ti vezi visul cu ochii.

In fiecare dimineata aminteste-ti sa ridici privirea din pamant. Fiecare dintre cele 86.400 de secunde reprezinta o posibilitate, o oportunitate, o sansa, o ocazie, o alegere. Potentialul si valoarea unei secunde o stabilim noi. Pretul unei secunde pe care o dam la schimb cuiva il stabilim noi. Nu fi tentat sa dai pe gratis. Sunt multi doritori care il vor fura sau il vor pretinde gratuit. Ofera-ti timpul la pretul corect. Daruieste-l cu adevarat acelora care au nevoie si care merita. Acelora pe care tu ii apreciezi si ii iubesti. Timpul tau esti tu. Alege cu grija. Traieste frumos. Porneste la drum luminos. In fiecare dimineata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu