luni, 16 decembrie 2013

Ma compar, deci exist

Traim din comparatii. Ne hranim din comparatii. Starile noastre se schimba in functie de termenul de comparatie. Folosim relativitatea pentru a controla cum ne simtim. Ne amplasam in comparatii convenabile, care ne pun intr-o lumina favorabila. Si ne simtim bine.

Ne intalnim in tot acest proces, cu oameni care se afla intr-o alta etapa spirituala fata de noi. Ego-ul ne ofera imediat medalia de "superior", impreuna cu pozitia flatanta pe care ti-o da posibilitatea de a-ti arata superioritatea. Printr-un zambet ingaduitor, printr-o privire cu bolta, printr-o explicatie docta. De multe ori, acesti frumosi oameni din fata noastra, inscrisi pe propriile lor trasee spiralate, vin pentru a ne invata rabdarea. Cu siguranta vin pentru a ne invata ceva despre noi.

De aceea, cand te intalnesti cu astfel de situatii, ai rabdare! Nu te repezi sa juci sau sa iti devalorizezi interlocutorul, care ipare ca nu tine pasul cu tine. Ne e nevoie sa te opresti, sa te apleci, sa intarzii din cauza lui. In loc sa musti din tentatia de a savura falsa superioritate si in loc sa te frustreze lipsa de provocare din interactiunea cu interlocutorul tau, in loc sa te pierzi intr-o competitie inexistenta cu celalalt, lanseaza-te intr-o competitie cu tine insuti. Propune-ti sa iti dobori propriile recorduri de bunatate, de apreciere, de compasiune, de rabdare, de dragoste. 

Transforma energia tensionata si rigida a competitiei externe, in relaxarea pe care doar energia sacra a stramosilor tai, a pamantului si a tuturor lectiilor invatate de tine pana in acest moment, ti le poate da. Imbiba-te in aceasta energie luminoasa, exact ca o un bec cu baterie solara, care s-a incarcat de la soare si atunci cand simte prima urma de intuneric, incepe sa lumineze. Sa dea lumina mai departe.

Acel moment in care decizi cine va fi competitorul tau, TU insuti, sau altcineva, reprezinta saltul cuantic, care te poate duce catre implinirea cu succes a proceselor, calatoriilor si experientelor pe care le-ai parcurs in ultima vreme, sau te poate arunca un nivel mai jos.

Reactioneaza cu inima, raspunde cu mintea si exprima cu corpul ce ai invatat pana acum. Arata ca ai asimilat si ca traiesti ce ai invatat in calatoria ta spirituala. Fii primul care aplica in viata reala, adevarurile descoperite si simtite in inima. 

Acest om trimis la tine, poate fi examenul tau. In care trebuie sa demonstrezi ca ai inteles mecanismele si esti capabil sa le aplici fara ezitare. Poate ca la nivelul urmator, ai nevoie ca aceste reactii sa vina automat. Sa devina reflexe.

Alege intotdeauna competitia cu tine insuti, nu cu altii. Asta te va scuti de frustrari, de invidie, de lipsa de increre in fortele proprii. Te va scuti de asemenea de ispita de a te simti superior. 

La intrebarile "Cu cine ma intrec astazi?", "Cu cine concurez astazi?" "Cu cine ma compar astazi?" , raspunde intotdeauna "Cu mine cel de ieri", "Cu cel care ma priveste din oglinda". Si ma intrec cu mine, cu drag de competitie si nu cu incrancenare. Ma voi rasfata si rasplati atunci cand merit. Si nici un meci nu va fi inutil. Nici o secunda nu voi fi dezamagit de mine. Nici o secunda nu ma voi dispretui. Ma voi respecta pentru fiecare lectie invatata. Iar daca voi gresi, voi inainta mai incet, sau chiar voi da un pas inapoi, voi aprecia efortul de a deveni mai bun. Ma voi incuraja. Si voi incerca si maine. Imi voi aminti ca toti pasii, inainte, inapoi, in lateral, fac parte din calatoria mea. Si ii voi face cu drag. 

Si iata si rasplata. In competitia cu mine insumi, indiferent care parte castiga, voi fi tot eu. Poate vor fi zile in care cel din oglinda, va fi mai bun si ma va dobori. Sau poate voi fi eu, cel din fata oglinzii primul care va trece linia de sosire. Oricare ar fi rezultatul, la capatul zilei, eu voi fi castigator.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu