joi, 19 decembrie 2013

Lumea, asa cum o vad eu

Traim o perioada de profunde schimbari. In urmatorii ani, vom vedea probabil, prabusiri spectaculoase de sisteme de valori, de mecanisme economice pe care le consideram infailibile, vor fi redfinite  definitiile. Comunitatea, puterea, stilul de viata, societatea vor arata si functiona cu totul altfel. Notiunea de bani va fi redefinita, iar moneda va fi valoarea pe care fiecare individ o va aduce intregului. Educatia si cei sapte ani de acasa vor fi doar despre auto-cunoastere. Pentru a putea ajuta pe altii, va  trebui sa dam un examen despre noi insine. Controlul de calitate va verifica daca in alimente exista o concentratie suficienta de dragoste si nu daca substantele daunatoare mai pot fi tinute sub control. Fiecare va alege sa traiasca in cate comunitati vrea, unde vrea el pe aceasta planeta albastra si astfel nu va mai exista conflict. Resursele vor fi gestionate in functie de nevoi, nu penduland intre extremele risipa si saracie. 
Fiecare gand va fi calibrat cu iubire inainte de a fi eliberat. Agresivii, puternicii si mojicii vor fi tratati ca pacienti. Fiecare intentie va fi perchezitionata inainte de a i se da drumul. Copiii vor primi imunitate. La scoala primara se va preda recunostinta, compasiunea, acceptarea, creativitatea, iubirea. Orice manifestare extrema, va fi anchetata si se va cauta sursa dezechilibrului. 
Partea intunecata a omului va fi acceptata fara judecata, pana cand se va atrofia natural. Se va comunica usor, telepatic oriunde si oricat, acordandu-te simplu la frecventa celuilalt prin intentie. Gandurile noastre vor sta la vedere, mintea noastra va fi transparenta pentru ceilalti. Singura conditie pentru a le vedea, va fi curatenia intentiei. Orice gand de tip judecata, invidie, rautate,  minciuna, va fi detectat si va avea ca efect blocarea "vederii" si a comunicarii. Adevarul va fi parola de acces la orice retea de comunicare. 
De mici, copiii vor invata sa isi inteleaga emotiile si sa evite extremele. Fiecare va avea obligatia sa isi descopere talentele, aptitudinile, si sa se exprime asa cum e. Sa si le exercite. Sa creeze. Si ceea ce creeaza sa il alimenteze cu bucurie. Sa il motiveze sa creeze si mai mult. Astfel, cuvantul frustrare va deveni un arhaism inutil. 
Timpul va fi desfiintat. Pentru ca timpul va deveni maleabil. Fiecare va cere atat timp cat are nevoie. Ignoranta va fi abrogata. Aroganta va deveni anacronica si va disparea de la sine. 
Nu vom mai auzi niciodata "eu nu pot, nu stiu, nu merit", pentru ca fiecare va sti ca e egal in putere cu ceilalti. Va sti ca el si toti ceilalti, au in fiecare moment, intregul univers infinit la dispozitie. Va sti cum sa acceseze resursele pentru a creea. "A putea" va fi inlocuit cu "a alege sa". Evolutia fiecaruia va sta in comparatia cu el insusi si se va tine cont de ritmul fiecaruia. Cuvintele vor fi considerate unelte si arme in acelasi timp. Fiecare dintre noi va fi instruit cum sa le foloseasca pentru a nu-i rani pe ceilalti. 

Pentru a ne adapta la aceasta transformare, perioada pe care o parcurgem acum, ne invata sa ne confruntam cu necunoscutul. Sa reactionam in fata lui cu acceptare, vazandu-l intotdeauna ca pe o suma de oportunitati, ca pe un depozit imens de potential si materiale, din care putem creea ce vrem. Sa renuntam la frica in fata necunoscutului, la defensiva si rezistenta. Sa il primim asa cum vine. Toate schimbarile profunde din jurul nostru ne invata sa intelegem si sa ne preluam rolul de creatori. Sa intelegem ca tot ce se intampla in viata noastra si in jurul nostru e creat de noi si de gandurile noastre. Sa invatam sa le directionam catre ceea ce ne face fericiti. Fericirea noastra va fi distribuita apoi tuturor celor care intra in contact cu noi. Vom intelege atunci, ca suntem niste forme de lumina si ca misiunea noastra este sa luminam. Modul in care o facem, este alegerea noastra personala. Este ceea ce ne face unici. 

Ne vedem in curand in acest viitor!  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu