joi, 13 februarie 2014

Micile salturi de constiinta

O vorba din batrani spune ca "cine se aseamana se aduna". 

Fiecare fiinta umana atrage si vine in contact, in primul rand cu cei cu care rezoneaza si care au aceeasi frecventa. Imaginati-va ca dimineata, suntem ca niste aparate de radio pe care le deschidem. Apoi cautam printre frecvente, pana gasim un post care emite ceva pe intelesul si interesul nostru. Ne atrage atentia prin ce difuzeaza. Si ramanem acolo. 

In acelasi fel, dar intr-o maniera mai putin vizibila si explicita, cei care ne gasesc, sunt cei care au cautat frecventa noastra.

Daca privim putin in urma, in trecut si asezam pe linia vietii noastre experientele si oamenii intalniti, vom putea citi din tiparele care ies la suprafata, desenul propriei noastre frecvente. Frecventele pe care am emis de-a lungul timpului, au stabilit cine au fost "ascultatorii" si "fanii" nostri.

Muzica ta, mirosul tau, ideile, starile, reactiile tale, au reprezentat continutul pe care l-ai difuzat. Asa ca uita-te inapoi la ce ai trait pana acum. Uita-te fara sa judeci. Doar observa. Observa tiparele, oamenii pe care i-ai chemat in viata ta, joburile si afacerile pe care le-ai generat, experientele placute sau neplacute care  au dezvaluit putin cate putin, ceea ce esti acum, in dimineata asta.

Dupa ce ai construit aceasta harta a ta, fi atent la modelele care se repeta: obiceiuri, reactii repetitive, tipologii de oameni, tabieturi relationale, secvente rigide care au generat in timp, acelasi tip de rezultat si pe care continui sa le reproduci. Observa toate astea fara a le judeca. Fara vinovatie. Fara revolta. Neutralizeaza etichetele energetice care vor incerca sa iasa la suprafata odata cu amintirile.

Aceasta harta este cheia catre puterea ta. Pentru ca odata recunoscuta frecventa, o poti schimba. Poti schimba continutul, poti recunoaste elementele care stau la baza arcului cauza-atitudine-reactie-efect si le poti dezactiva. Din acel moment poti alege o alta frecventa, alte ganduri, alte mod de a te simti. Iar in momentul in care vechile tipare, vor incerca sa isi reia traseul sapat in reflexele tale, le poti refuza. De fiecare data cand constientizezi un tipar si alegi sa faci o schimbare, generezi un cale si o destinatie diferite. 

De fapt, descoperi in acel moment ceea ce esti dintotdeauna. Tu esti creatorul propriei tale realitati. Si cu fiecare constientizare, frecventa pe care emiti e din ce in ce mai clara, mai curata si mai inalta. Cei care vor fi atrasi, vor fi cei care pot auzi aceasta frecventa.

Uita-te acum in jurul tau si descopera-te in toti cei care te inconjoara astazi. Aminteste-ti apoi, cine erau oamenii din jurul tau acum ceva timp. Va fi destul de usor sa iti dai seama cum vor arata cei cu care te vei intalni maine. Acest exercitiu este un mecanism de purificare. Un act de curatenie. Orice tipar spart inseamna iesirea dintr-un cerc si inscrierea pe o spirala. Care te ridica. Si iti largeste perspectiva.

Pentru ca, asa cum spunea Stanislav Grof, "constiinta nu reflecta in mod pasiv lumea materiala, ci joaca un rol activ in creearea realitatii". Iar saltul de constiinta cosmic, nu e un val care vine de undeva peste noi, ci este construit revelatie cu revelatie, e inaltat din micile salturi de constiinta ale fiecaruia dintre noi. 





Photo: Celtic Tree of Life by Kerry McQuaid

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu