marți, 4 februarie 2014

Creeaza schimbarea

Noi, oamenii, suntem artisti in a ne mentine ocupati. Avem modalitati infinite de a ne folosi timpul, energia si focusul. Realitatea noastra, e planul fizic. Aici ne miscam noi. Densitatea materiei ne confera senzatia de realitate, unica si cea mai importanta, care ne solicita atentia, actiunile si timpul.

In aceasta realitate fizica, materiala, unde totul are o forma si o greutate, ne straduim sa facem modificari. Sa o schimbam. Unii in ceea ce cred ca e bine, altii in ceea ce au uitat ca e rau. 

Ceea ce uitam, este ca realitatea noastra exterioara, este o suma de "trecuturi". O suma de foste "prezenturi" in care am gandit, am simtit, am creat ceea ce se vede astazi. Tot ce vedem in realitatea fizica, a fost odata o idee, un gand, un plan, care a obtinut "finantare" cu mult focus si vointa si a avut sansa de a se transforma in realitate. 

In acest cimitir de trecuturi, care e realitatea noastra, incercam sa facem schimbari. Pentru a face o schimbare in planul fizic, material, e nevoie intotdeauna de actiunea unei forte. Ca sa distrugi o piatra, ai nevoie de forta unui brat, care sa manuiasca un tarnacop. Toata energia corpului este directionata pentru a coordona forta si a schimba starea pietrei. Pentru a transforma o piatra in sculptura, e nevoie de aceeasi forta fizica, directionata in alt mod, asupra pietrei. Piatra, care reprezinta aici planul material, se supune, in ambele cazuri, vointei omului.

In acelasi mod, zi de zi, incercam sa schimbam planul fizic, sau altii incearca sa il schimbe pe al nostru. Din planul fizic fac parte, realitatile celorlalti oameni, parerile lor, atitudinile lor, ideile lor. Pentru orice schimbare in plan material e nevoie de forta. De aici, apar, familiarele stari de rezistenta, de opozitie, cand cineva incearca sa ne convinga de ceva, sa ne schimbe o parere, sau orice element din realitatea noastra din acel moment. Sau apare oboseala, iritarea, nerabdarea, senzatia ca ceilalti nu inteleg, atunci cand noi vrem sa schimbam realitatea celorlalti. Si vrem un ritm rapid.

Ceea ce esuam cu succes sa intelegem, de multe ori, este ca planul fizic apartine trecutului. El este ceva manifestat deja, ca rezultanta a unor idei, trairi, crezuri care au avut loc candva, in trecut. Daca vrem sa modificam realitatea, va trebui sa cream aceasta schimbare, in mod constient si sa o proiectam in viitor. Chiar daca timpul pana la manifestare, se reduce in fiecare zi. Chiar daca uneori, avem senzatia ca schimbarea s-a produs instantaneu. E cazul sincronicitatilor, cand elementul timp, e eliminat. 

In concluzie, pentru a creea ceva, pentru a aduce o idee la manifestare, pentru a schimba ceva in realitatea ta si a celor din jur, fara a folosi forta, e nevoie de secventa timpului si de actionarea dintr-un planul superior celui material. 

Vrei sa schimbi ceva? Te ridici din planul realitatii imediate si te duci in planul creatiei. Procesul este intentie-focus-idee-focus-plan-focus-actiune-focus-rezultat, cu singura mentiune ca in tot acest proces, tu esti responsabilul si nici o actiune/reactiune a celor din jur nu te poate demotiva. Crezul si determinarea ta sunt combustibilul. Din momentul in care opresti implicarea si increderea personala, e ca si cum masina ta ar ramane fara combustibil. Mai merge cativa metri si se impotmoleste. 


Si mai e ceva, la care ar fi bine sa fi atent. In momentul in care pornesti, daca creatia ta e relevanta si are un loc in univers, vei primi semnale ca drumul e liber. Procesul devine fluid ca armonia unei melodii. In caz contrar, procesul va parea sacadat si intrerupt. 

Nu incerca sa impui o schimbare. Creeaza schimbarea pe care ceilalti sa si-o doreasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu