luni, 3 februarie 2014

Intre Rezolutie si Evolutie

In drumul nostru catre noi insine, intalnim suisuri si coborasuri. Trecem prin perioade si stari mai dificile, pe care le putem compara usor, cu diferite manifestari ale vremii. 

Suntem fericiti, e soare. Suntem tristi, e ceata. Suntem framantati, e viscol. Ne e greu, e ger. Ne schimbam, e vant. Lumea noastra se schimba, e furtuna. 

Culorile si nuantele, le puteti adauga cu usurinta. 

Daca in cazul vremii, cu totii am avut revelatia seninului etern, vazut din avion, de deasupra norilor si a furtunilor, in cazul starilor sufletesti, parca ne e mai greu sa-i credem seninului. 

La fiecare semn de intrebare, la fiecare incercare a vietii, reactia corecta ar fi evaluarea si rezolutia. Stabilirea punctului in care suntem si al celui in care vrem sa ajungem. Directia de evolutie. Chiar daca uneori pornim catre o directie, convinsi ca acela e drumul nostru, dar ajungem in cu totul alta parte. Atata timp cat acceptam aceasta corectie, neavand neaparat nevoia de a sti mai bine, evoluam. 

Din pacate, in mijlocul momentelor dramatice, grele, rascolitoare, daca nu am apucat sa "zburam" in interiorul nostru, daca nu stim fara posibilitatea de indoiala, ca soarele exista si va aparea negresit si pe strada noastra, e usor sa fim atrasi de drama, sa negam rezolutia, sa intram in panica, sa fugim, sa incercam sa ne adapostim sub umbrela unei noi dependente. 

Atunci cand insa, am apucat sa facem cativa pasi deasupra norilor, in ceea ce priveste propria esenta divina, adapostita de corpul nostru, stim, ca si daca stam drepti in mijlocul furtunilor emotionale si daca vantul unei schimbari sta sa ne ia de pe picioare, sau greutatile unui ger ne ingheata pe moment sentimentele, in noi exista mult soare. Multa lumina. Si putere nemasurata. Greutatile, incercarile, frigul, distrugerea, sunt doar modalitati de purificare. 

In momentul in care ai stabilit rezolutia, mai ai ceva de facut inainte de a porni pe drumul evolutiei tale. Ai nevoie sa arzi, sa tai, sa te rupi, sa smulgi uneori, sa tragi linie, sa te impaci si sa dai drumul la ceea ce a fost. 

In mod cert, pentru orice evolutie, e nevoie de o rezolutie. Aceasta nevoie o simti. Alege intotdeauna domeniul, care e cel mai important pentru tine in acest moment. Evolutia acestuia le va urni si pe celelalte catre o iminenta evolutie. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu