joi, 2 iulie 2015

Inteligenta corpului

Corpul nostru are abilitatea de a sustine echilibrul necesar vietii, facand toate ajustarile necesare in fiecare moment. Corpul nostru este atat medicul, cat si farmacistul nostru. 

Este capabil sa identifice ce ne lipseste, sa conceapa antidotul, antibioticul, medicamentul si sa ne administreze cu exactitate doza de care avem nevoie pentru a ne vindeca.

Corpul nostru are inteligenta constiintei. Diferita de inteligenta mintii. O armata ordonata de celule, care isi stiu fiecare, cu exactitate, rolul si comunica in permanenta cu celelalte celule si cu centrul. 

Corpul nostru exista pentru a sustine viata. Neconditionat si fara a fi afectat de ceea ce facem, atata timp cat gandurile noastre sustin si ele viata, ca prilej al bucuriei si frumusetii. 

In momentul ingrijorarilor noastre, neincrederii, frustrarii, oboselii, deprecierii vietii, mintea noastra incepe sa emita “axiome si tese panze de credinte”. Incepe sa impuna limitari si conditii, trecand peste inteligenta si comandamentul spiritului. Reglarea naturala si inteligenta corpului este intrerupta de ordinele si "tratamentele" facute cu mintea. E ca si cum am avea la dispozitie un supercomputer capabil sa faca operatiuni extrem de complexe, foarte rapid si fara eroare, iar noi il deconectam si incepem sa facem adunari si inmultiri cu calculatorul de buzunar al mintii. 

In acel moment, celulele noastre sunt dezorientate. Au doi stapani, iar unul dintre ei, mintea noastra, e foarte insistenta si perseverenta cand vrea sa ne convinga de ceva. Din acest conflict se nasc dezechilibre, apar boli vizibile sau invizibile.

Lasa corpul tau sa devina expresia sufletului tau. Valorizeaza-l, ingrijeste-l, intreaba-l. Fii atent la nevoile lui, fii atent la ce iti transmite. Admira-i puterea de a transpune experienta ta spirituala in materie. Respecta-i dorinta de a te proteja. Ai incredere in inteligenta lui. Pretuieste viata din el, traind-o in bucurie in fiecare zi.


Photo: Ludovic Florent’s series “Poussières d’étoiles”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu