vineri, 10 iulie 2015

Istoria din fiecare zi

Ori de cate ori linia orizontului, sensului, directiei implinirii tale se cufunda in ceata si privirea ta cauta departarea, dar tot ce primeste este un zid alb de nepatruns, intoarce-te la adancul din interiorul tau.

Aminteste-ti ca tu nu esti produsul catorva zeci de ani, parcursi in epoca vitezei. Sub urma pasilor tai stau pasii a mii si zeci de mii de ani de evolutie. In umbra ta, stau toate generatiile de stramosi. Si fiecare dintre ei a facut ceva, a lasat ceva, pe care tu il duci acum mai departe. 

Gandurile rafinate, evoluate si inalte pe care tu le ai si le impartasesti acum, sunt rodul a milioane de generatii de-a lungul carora, experiente mai dure sau mai subtile, le-au cizelat, slefuit si filtrat pana la esenta. A fost nevoie de munca, vointa, determinarea, pasiunea, credinta, perseverenta si de adevarul atator oameni, obisnuiti sau genii, din care s-a scazut toata lenea, frica, lasitatea si minciuna istoriei, pentru ca noi sa avem acces la evolutie. Sub granita fina a corpului nostru sta toata istoria constiintei umane. Stau biblioteci intregi cu memoria fiecarei celule.

Aminteste-ti ca pentru fiecare revelatie de-a ta, miliarde de plante si fiinte au parcurs drumul de la samanta, au trecut prin explozia germinarii, au crescut sub caldura soarelui si hranite de apei, au inflorit, au rodit si apoi si-au asezat fructele in palma ta. 

Au fost nevoie de mii de ani pentru ca noi sa vedem miracolul din spatele vietii. E timpul ca ego-ul ce ne separa unii de altii sa devina o panza cu ochiuri mari, permeabila prin care fiecare din noi sa se vada in celalalt.


Fiecare gest de bunavointa, fiecare unda de respect, fiecare act de compasiune si fiecare secunda de iubire, pastreaza si rafineaza mai mult si mai mult densitatea materiala a lumii in care traim. Fiecare gand devine amprenta pentru generatia ce vine si traseu catre lumina ce se afla in spatele fiecarui atom. Fii constient de istoria care traieste in noi. De istoria pe care o scriem fiecare din noi, in fiecare zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu