marți, 7 iulie 2015

Energia de a manifesta ceea ce vrem

Fiecare bucatica manifestata din noi, fie ea materiala sau imateriala se naste si este compusa dintr-o parte feminina si una masculina. Femininul reprezinta emotia, masculinul mintea.

Cand cele doua se intalnesc, exista doua posibilitati. 

Prima posibilitate este conflictul pe care il putem vedea adesea in familii, in cupluri, in relatii, atunci cand una dintre parti simte nevoia sa domine. A doua posibilitate  este comunicarea, prin care cele masculinul si femininul formeaza intregul, ca baza a oricarei creatii. Nevoia de dominatie masculina, prin competitie, cunoastere, forta sunt expresia unui razboi interior. Nevoia de emotie, de cooperare, nevoia de a simti, sunt modalitati de a echilibra balanta. 

Mintea masculina insa, nu vrea sa simta nimic din ce nu e placut sau interesant. Si atunci cauta sa simta “adrenalina” cu orice pret, calcandu-si de multe ori pe sinceritatea propriilor simtiri. Lasand posibilitatea de a fi mintita. Lasand loc pentru “falsifica rea realitatii”. Construind o realitate paralela. Inventata. De suprafata. De exterior.

Pe masura ce femininul isi face loc, minciuna cu care fiecare dintre noi ne mintim, devine transparenta si inconfortabila. Simtim nevoia de onestitate. De sinceritate fata de noi insine. Avem nevoie de adancime si de intelegere. Avem nevoie sa unim interiorul simturilor noastre cu exteriorul realitatii. Iar singura metoda este adevarul. Cu cat lasam sa mai existe diferente intre ceea ce simtim, gandim si ceea ce spunem si facem, cu atat mai vulnerabili ramanem. Permitand aceste crevase in puterea noastra, intr-o buna zi, propria realitate creata de minciunile noastre se va intoarce prin aceste crapaturi si ne infrange. 

In echilibrul sacru dintre feminin si masculin, mintea nu mai simte nevoia sa lupte cu emotiile. Creand astfel conditiile pentru ca emotiile sa fie exprimate in siguranta. Impreuna, masculinul si femininul sunt mult mai puternice decat ar putea fi unul sau celalalt, separat. 

In echilibru, ne simtim responsabili pentru modul in care ne exprimam emotiile sau argumentele rationale, ramanand onesti fata de noi insine si deschisi. Fara sa ranim pe nimeni cu exprimarea lor. 

Cand masculinul si femininul inceteaza lupta si se unesc, mai intai in noi, apoi gasind gasind echilibrul din fiecare relatie, in noi energia se va regenera mereu. Si mai mult, va contine calitatea creatiei. Va contine implicit energia manifestarii a tot ceea ce vrem.


Photo: Yin and Yang Art by Sharon Cummings

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu