marți, 14 aprilie 2015

Limbajul si mesajele corpului

Traim destul de mult in casa noastra fizica, in corp. Corpul, ne cere atentia destul de des si poate sa ne decupleze intr-o clipa, de la intentiile, gandurile si faptele care nu se potrivesc cu evolutia noastra. Corpul nostru este o oglinda a ceea ce traim, gandim si credem in invizibil. In corpul nevazut al energiei gandurilor si faptelor noastre. Corpul nostru fizic ne semnaleaza imediat un dezechilibru pe care noi il traim, o greseala pe care noi o comitem fata de noi insine, o lipsa de respect pe care noi o toleram fata de ceea ce suntem si am putea deveni, o ignorare a nevoilor noastre mai inalte. Corpul nostru este harta perfecta catre evolutia noastra. Ceea ce avem de facut, este doar sa il respectam. Sa il recunoastem si sa il consideram un sanctuar, un templu al spiritului nostru. Sa il ingrijim, sa il ascultam, sa il antrenam, sa il cooptam in evolutia noastra. 

Corpul nostru, ca orice alt tip de energie are nevoie de miscare, pentru a se modela, pentru a se imbogati, pentru a se ‘informa’ cu alte energii din jur, pentru a se curata si regenera. Corpul nostru fizic, e nevoit de multe ori ‘sa strige’ la noi, printr-o durere, sau sa ‘ne doboare’ de tot, pentru a ne atrage atentia ca suntem pe un drum gresit. 

Daca am putea, in acel moment de durere, sa ne mutam din nevoia noastra de atentie, si sa ne ascultam corpul, sa intelegem ce vrea sa ne transmita si sa-i multumim; sa ‘ne vindecam’ sufletele pentru a ne trata corpul, am observa uimiti ca acest templu, care ne-a fost dat pentru a onora esenta noastra divina, este in echilibru, si ne serveste perfect atunci cand noi suntem in pace, in liniste si armonie cu noi insine si cu cei din jur.

Ce facem noi de obicei, insa, cand suntem trasi de maneca? Cu o raceala, cu o durere, cu o intepenire a gatului, cu o amortire a mainii, cu spatele, cu capul, cu maseaua, cu genunchii? In loc sa ne oprim pentru un moment si sa facem doi pasi in spate, sa ne amintim daca nu cumva ego-ul nostru este cel care s-a napustit asupra altcuiva, incercand sa-l domine, sau poate s-a pitit si s-a lasat dominat, noi, ignoram semnalele corpului si ne continuam periplul egotic de cucerire, lasandu-ne jigniti, infuriati, ofensati, judecand in stanga si in dreapta. Si in tot acest timp, nu facem decat sa strangulam energia si comunicarea energetica cu exteriorul, si sa ne focusam doar pe acea mica si neinsemnata portiune a ego-ului care a fost ofensata. Investim acolo, toata energia pretioasa a corpului, pana la limita de decuplare automata, cand dezechilibrul declanseaza un scurtcircuit. O boala. Mai usoara sau mai serioasa.

Orice interactiune cu cineva, orice ni se intampla, orice simtim cand ni se spune sau ni se intampla ceva, sunt doar moduri, limbaje prin care noi comunicam cu noi insine si cu exteriorul. Sunt modalitati prin care universul incearca sa isi faca loc in noi si sa ne arate acele aspecte la care avem de lucrat. Sunt moduri in care unele parti din noi sunt activate, pentru a a fi intelese si acceptate. Nu judecate si etichetate. 

Fiecare dintre noi suntem un ghem de energie, legati de pamant prin acest corp fizic, tridimensional, miscandu-ne, innotand intr-o mare de energie universala. Nu intotdeauna suntem suficient de permeabili si flexibili, pentru a ne adapta atunci cand interactionam sau trecem printr-o energie diferita de a noastra. Si asta, pentru ca noi ne cunoastem propria energie. Suntem familiari cu ea. Ne simtim confortabil cu ea. Si orice diferenta ni se pare perturbatoare. Prima reactie este sa ne luptam, sa rezistam oricarei schimbari propuse din exterior, pentru a ne conserva senzatia de cunoscut. Confortul obisnuintei. Pentru asta, ne imbracam corpul cu o armura, inchidem toti porii, pentru a nu lasa nici o informatie energetica sa ne atinga sau sa ne schimbe. Pozitia noastra se schimba de la cea de adaptare dinamica la cea de aparare si rezistenta. Corpul devine rigid, mentalul preia armele si ego-ul conducerea. Ne izolam in acel moment, de spiritul nostru, care ramane in afara acestei lupte si nu mai poate comunica cu noi prin armura metalica si densa. Alimentarea energetica cu exteriorul, odata taiata, incepem sa consumam resursele pe care le avem. La sfarsitul bataliei, in functie de ‘tematica’ si ‘adversar’, corpul ramane fara anumite resurse. Raportul dezechilibrului ne este prezentat prin durerea sau boala aparuta in organism. 

Dar, de ce ne este mai usor sa tratam efectele, fara sa vedem sau sa cautam adevaratele cauze? De ce ne este greu sa trecem peste intensitatea unei dureri fizice si sa vedem ce gand, ce judecata, ce actiune a noastra asupra altora, a declansat acest dezechilibru? Cum se face ca nu ne trece prin minte, ca poate noi am fost cei care am spus sau am facut ceva intruziv, prin care am agresat, manipulat, folosit pe altii, si acele reactii ale lor, care nu ne plac, sunt doar o oglinda intoarsa catre noi, pentru a ne arata ce am gresit? 

Focusul pe material, pe nevoile noastre fizice, imediate, concrete, ne poate bloca de multe ori, acea legatura subtila cu partea noastra energetica si spirituala. Mentalul, vorbaret si vocal isi propaga si isi impune parerile, astfel incat noi sa fim protejati de orice informatie care ar putea sa nu ne convina. Mintea noastra are ca scop sa ne protejeze cu orice pret, pe moment. Nu contine dimensiunea temporala si nu stie ca pe termen lung ne poate face rau, daca ii lasam fraiele.

Ca si in jurul nostru, cel care striga mai tare si este mai agresiv, este ascultat primul. Corpul, care e cel mai masiv component al nostru, si are capacitatea de a materializa durerea, e cel care ne poate atrage cel mai repede atentia. Mintea este si ea guraliva si are capacitatea de a ne distrage atentia si de a ne ocupa timpul cu tot felul de ganduri. Iar adevaratul centru al evolutiei noastre, cel spiritual, care e foarte subtil, de multe ori, devine de neauzit, inexistent, usor de neglijat. Si totusi spiritul este cel care comunica cu noi prin senzatii, prin intuitii, prin sincronicitati si prin starea corpului. Ne arata cu maxima acuratete, unde sunt probleme noastre.

Si ne invita desigur, sa nu uitam sa ne respectam, sa nu uitam sa ascultam, sa primim tot ce ni se intampla ca pe un mesaj, ca pe o invitatie la evolutie. Ne invita la flexibilitate, la deschidere, la comunicare, la negocierea fiecarui moment, cu exteriorul. Ne arata prin capacitatea corpului de a se adapta in fiecare moment unor conditii noi, de temperatura, praf, umiditate, cum ar trebui sa fim si la nivel mental si la nivel spiritual de flexibili si permeabili. 

Sa ne adaptam cu zambetul pe buze conditiilor care vin sa faca parte din drumul nostru, indiferent care ar fi acelea, fara sa ne gandim de ce la noi poate drumul e pietruit, in timp ce altii gonesc pe o autostrada langa noi, ci sa primim provocarea ‘pietrisului’ si greutatilor, ca pe un antrenament al spiritului.

Un dezechilbru la nivelul corpului, este doar un semnal de inflexibilitate, de rezistenta, de neacceptare. Asculta-ti corpul. Respecta-l. Invata sa il intelegi. Observa cu uimire cum iti transmite informatii pretioase despre tine in locul unde te afli catre tot ce poti fi. 

Afla, cu uimire si drag, ca indiferent de cat de diferit arata drumul nostru, fata de al altora, valoarea si semnificatia lui este aceeasi. Ca sentimentul de implinire, de armonie, satisfactie, echilibru si fericire, este egal si acelasi, indiferent ca vine dintr-o afacere reusita de mii de milioane de dolari, din faptul ca ai oferit hrana, adapost sau ajutor unui om aflat in nevoie, din fericirea de a fi adus pe lume o fiinta sau de a fi schimbat cu o vorba, directia si viata unui om.

Lasa corpul tau sa exerseze si sa experimenteze flexibilitatea. Transparenta. Permeabilitatea. Miscarea. Respiratia. Viata.




Photo: Energies VI, acrylic painting by Alexia Medici



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu