luni, 6 aprilie 2015

Miracolul vietii















Din cand in cand, e bine sa ne oprim putin din drumul nostru, sa ne reamintim si sa cuprindem cu inima, macar un strop din ceea ce este miracolul vietii. 

Sa constientizam ca, fara sa ne dam seama, ne plangem de insusi miracolul de a fi. 

Viata inseamna caldura vs raceala, flexibilitate vs rigiditate, suferinta vs indiferenta, compasiune vs nepasare; raspuns, strigat, cantec, ras vs tacere; emotie, simtamant vs gol; puls, fluctuatie, alternanta, suisuri si coborasuri vs constanta; miscare vs nemiscare; atingere, legatura, apropiere vs distanta; relatie, interdependenta vs independenta; conectare vs detasare; interactiune vs izolare; imperfectiune si greseala vs perfectiune; alegere vs soarta; ciclicitate, regenerare vs linearitate.

Viata inseamna un miracol de nepatruns cu mintea, un miracol care ni se intampla secunda de secunda, de cand venim pe lume, indiferent daca suntem veseli sau tristi, bogati sau saraci, singuri sau multi.

Viata este un miracol pe care l-am primit in dar toti si fiecare in parte, in mod egal. Uitam de-a lungul anilor, luati fiind cu grijile minutului, sa ne oprim si sa multumim, sa ne incarcam si sa traim din interior acest miracol, care ne-a fost oferit gratuit, din iubire pura. Sa ne dam seama, ca de aici, din interiorul miracolului de a fi, suntem toti egali, pe rand printi si cersetori, iar prin capacitatea de a iubi, suntem toti de aceeasi substanta cu miracolul vietii. Pe care il putem descoperi intr-o picatura de ploaie pe care o ‘simtim’ rece si umeda pe fata, intr-o raza de soare pe care o ‘simtim’ ca ne mangaie obrazul, in caldura mainii intinse atunci cand suntem prabusiti, in lumina unui zambet care ne alunga tristetea, in privirea ferma a celui care crede in noi; in puterea noastra de a alege zi de zi disconfortul, doar pentru a ajunge in acel moment in care granitele si limitele fizice se muta putin mai departe; in frumusetea si daruirea naturii, in multitudinea de culori, in formele norilor; in perseverenta luminii de a dezvalui in fiecare dimineata miracolul vietii, oricat de mult sau de putin l-am patrunde.

Daca intelegi miracolul din tine, totul in jur devine miracol. Primit in dar. Nu pentru a fi luat, fara valoare, de-a gata, ci pentru a fi simtit, onorat, trait intrutotul.



Photo: Ashes and Snow, by Gregory Colbert


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu