marți, 19 ianuarie 2016

O metoda simpla de a crea mai mult Timp


Simti ca nu prea te mai descurci cu timpul?
Ai vrea sa faci mult, mult mai multe?
Ai senzatia ca lucrurile pe care vroiai sa le faci raman nefacute?
Relatia ta cu timpul s-a cam deteriorat? 

Dincolo de organizare si disciplina care sunt indispensabile, iata o metoda simpla de a face rost de timp.

In primul rand avem nevoie sa intelegem cum se creeaza si cum functioneaza Timpul. Timpul se creeaza si capata consistenta atunci cand ceea ce faci este in armonie cu tine. Atunci cand actiunile tale sunt congruente cu ceea ce iti doresti, cu valorile in care crezi, cu ceea ce stii, cu ceea ce esti. Pe scurt, atunci cand ceea ce faci iti bucura inima. In acel moment timpul capata valoare si consistenta. Pare ca incetineste, dar el de fapt se umple de cu esenta vietii tale. Cu semnificatie.

In acel moment, cu siguranta, vei uita efectiv de timp pentru ca tot ce iti doresti este sa umpli acel moment cu bucuria ta. 

Deci daca simti ca ai in mod coplesitor nevoie de timp, uita-te obiectiv la cum arata ziua ta si gandeste-te care din lucrurile si actiunile pe care le faci iti aduc acea bucurie pura a inimii. Treci apoi prin celelalte si fa curatenie. Incepe si elimina-le una cate una. Intreaba-te de fiecare data cand iti construiesti planul pentru ziua respectiva “Este cu adevarat aceasta actiune ceea ce imi doresc sa fac? Imi aduce ea bucurie? Simt entuziasm cand ma gandesc la ea?”

Daca raspunsul este da, acea actiune va ramane pe lista ta cu siguranta. Daca raspunsul este nu si ceea ce simti este o contractie, incepe si inlocuieste-le rand pe rand cu altceva care e in masura sa iti sadeasca un gram de bucurie. 


"Cand ai aceeasi viteza cu el, nu observi cand trece timpul.” - Vasile Ghica
Consistenta si valoarea timpului este creata de alegerile noastre. Cu cat mai departe stam de noi insine, timpul se scurge si se risipeste intocmai ca un material nefolosit. Ca o faina ce nu va ajunge niciodata sa aiba miros de cozonac. Ca un nisip ce nu va ajunge niciodata sticla intr-un obiect de arta. Ca o movila de pamant care nu se va transforma niciodata in casa, camin sau adapost. 

Ingredientul secret pentru ca timpul sa ti se supuna este bucuria ta. Pentru ca timpul care s-a impletit cu bucuria ta, devine eternitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu