luni, 18 ianuarie 2016

Exercitiu pentru a trai constient















Cand te-ai dat astazi cu parfum, ai facut-o automat? Sau pentru a face o placere celorlalti? Sau poate pentru a fi placut de ceilalti? Te-ai dat cu parfum pentru ca iti aduce tie o bucurie?

Stiu, o sa spui.. pai ce mare lucru? Te dai cu parfum pentru toate motivele de mai sus. Nici nu mai e nevoie sa te gandesti. E de la sine inteles.

Poate parea un gest banal, dar cat de diferit este rezultatul pentru fiecare raspuns. Locul din care faci cele mai banale gesturi, este locul din care iti creezi realitatea.

Automat: gestul este gol de semnificatie, nu inseamna nimic, ceea ce inseamna rezultat aleator sau absent.

Pentru placerea celorlalti: inseamna ca tu esti pe ultimul loc in ierarhia nevoilor si trairilor. Viata ta este traita de ceilalti, iar tie iti raman resturile. Rezltatul inseamna frustrari si neimplinire.

Pentru a fi placut de ceilalti: valoarea ta este data de validarea celorlalti. Investesti in actiuni prin care obtii aceptarea, simpatia, compania, complimentele celorlalti. Asta te face util, valoros. Te face cineva. Rezultatul inseamna nesiguranta si neincredere in propriul drept la o viata asa cum iti doresti.

Si am ajuns si la momentul adevarului. De fapt singurul motiv valid pentru orice gest este sa fie facut pentru tine. Gesturile, chiar si cele mai banale, sunt menite sa iti aduca o bucurie, sa aduca un plus starii tale, sa fie facut pentru ca existenta acelui gest iti face viata mai frumoasa. Sa exprime o stare din interiorul tau. Rezultatul este o realitate asa cum iti doresti. Puterea ramane in mainile tale.

Cate gesturi automate facem intr-o zi? Cum s-ar schimba realitatea ta, daca gesturile ar fi constiente? Cum ar fi daca tu ai fi acela care le-ar crea si trai cu adevarat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu