duminică, 3 ianuarie 2016

Conectarea dincolo de emotie

Fiecare dintre noi suntem aici sa ne traim si sa ne continem emotiile. Insa emotiile noastre nu pot fi intelese in singuratate. Ele ne sunt revelate in interactiunea cu ceilalti. Simtim ceva in noi, despre noi, despre ceilalti, despre o situatie sau alta, doar in interactiunea cu ceilalti. Si pentru a ne intelege emotiile avem nevoie sa ne dezvoltam o atitudine calda si deschisa fata de ceilalti. Daca ne lasam dominati de capcana propriilor emotii, ceea ce vom trai va fi irascibilitate, frustrare, agresivitate, relatii conflictuale, vinovatie, blamare, furie, frica, supra-sensibilitate alternand cu insensibilitate si un suvoi de neoprit de judecati si critica.

Interactiunea cu ceilalti, intalnirea cu ceilalti inseamna sa avem deschiderea de a le simti individualitatea, acel ceva care ii face unici. Inseamna a-i simti dincolo de a-i asculta. A-i asculta dincolo de cuvintele pe care le spun. Inseamna a trece de un aspect singular, o situatie, un comportament si de a-i vedea in intregimea fiintei lor. Inseamna a fi deschis pentru a descoperi modul in care suntem conectati cu ei. 

Conectarea cu ceilalti poate avea loc doar atunci cand trecem dincolo de tentatia impulsiva si compulsiva de a-i schimba, de a-i manipula sau controla intr-un mod in care sa ii faca sa se muleze in acel loc ingust si poate nepotrivit pentru ei, care sunt asteptarile noastre. Avem nevoie de aceasta libertate in ambele sensuri. Sa o dam, dar si sa o primim. Sa oferim libertate si sa ne oferim libertate, iesind de sub controlul celorlati. 

Conectarea cu ceilalti poate avea loc doar dincolo de ego, doar iubindu-i si acceptandu-le individualitatea. Fara sa uitam ca si noi meritam sa fim iubiti si ca avem nevoie in primul rand sa ne acceptam si sa fim iubiti.

Fiecare dintre noi actioneaza conform propriei etape, propriului capitol din povestea vietii lui. Ceea ce simtim noi este la fel de important ca si ceea ce simt ceilalti. Daca noi simtim durere, ruptura fata de ce este in jurul nostru si chiar fata de bucuria vietii, este pentru ca undeva pe traseu am uitat sa ne iubim si sa ii iubim pe ceilalti. Am uitat sa ne acceptam emotiile pentru a nu le bloca in interiorul nostru. Le-am blocat de multe ori in speranta ca nelasandu-le la vedere, vom primi acel strop de iubire care sa ne hraneasca si sa ne creasca fiinta in devenirea ei. 


Inainte sa ne izolam, sa respingem, sa fugim am putea sa intelegem, sa cooperam, sa toleram sa dam sansa si libertatea unei perspective care ne va dezvalui cu siguranta si un aspect esential al sufletului nostru.


Painting: Sweet Lil Mz Mia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu