miercuri, 13 ianuarie 2016

Masculin si féminin

In goana noastra dupa inteligenta, dupa spiritualitate, dupa confort, dupa succes, uitam adesea ca suntem femei si barbati.

Uitam sa respectam aceasta forta puternica, arhetipala a creatiei. Femininul si masculinul sunt energii vitale.

Devenim tata-mama, sot-sotie, profesie-cariera, sport-hobby, cercetatori-vindecatori, dar uitam in cautarea noastra sa admiram calitatile, sa ne bucuram ca le intrupam si sa ne traim feminitatea si masculinitatea, acordandu-le aceeasi importanta ca si inteligentei si spiritualitatii.

Femininul nu sta doar intr-un  gest, intr-o haina, intr-un machiaj, intr- o privire sau un corp studiat. Femininul nu inseamna doar fragilitate, frumusete, perfectiune si eleganta. Femininul e vizibil doar atunci cand e trait in interior, cu bucurie si naturalete. Atunci el se va transforma intr-o forta magnetica.

Masculinul nu sta doar in brutalitate, agresiune, putere, muschi sau haine. Nu sta nici in obiecte. Nu sta doar in cantitatea de bani, motorul masinii sau marimea afacerii. Masculinitatea inseamna modul in care o accepti si simti ca fiind in natura ta si traiesti in acord cu ea.

Ca si orice alta parte din noi, feminitatea sau masculinitatea  au nevoie de asumarea si bucuria noastra pentru a-si dezvalui si exercita forta. Pentru a inflori in noi. Pentru a ne exprima. Pentru a ne implini. Atunci cand le negam, ne consideram insuficient de atragatori, de dotati, de frumosi, de bine imbracati sau de puternici, abia prin judecatile, parerile si programele noastre subconstiente le reprimam si anulam. Sau uneori, uitam de ele pe drum, le abandonam, le mutilam, ne pierdem increderea in puterea si importanta lor pentru implinirea noastra. 

Feminitatea si masculinitatea sunt traite atunci cand sunt acceptate, asumate, intelese, ingrijite. Inseamna congruenta noastra cu acele trasaturi, calitati si atitudini care le reprezinta. Inseamna integrarea lor ca energii creatoare, ca parte importanta din viata noastra. Ca mod de a fi, a ne exprima si a crea. 


Notati-va in agenda, setati-va remindere care sa va aminteasca, pe langa altele, ca sunteti femei. Ca sunteti barbati. Onorati-va aceasta latura. Traiti-o intr-un mod inteligent si spiritual. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu