luni, 21 septembrie 2015

Alchimistul

In energia densa a pamantului, fiecare aspect vine polarizat. Orice parte negativa are atasata si o parte pozitiva. La capatul fiecarui gand intunecat se afla un gand luminos. O emotie dureroasa e urmata de o bucurie. Tristetea e insotita de fericire. Lacrimile se transforma in ras. Suferinta se transforma in libertate. 

Toate aspectele duale exista simultan in noi. Noi suntem cei care alegem partea pe care avem nevoie sau vrem sa o traim.

Partile intunecate ne apar in constiinta si devenim constienti de ele, abia atunci cand sunt gata sa fie vindecate. Intr-o prima etapa, lumina cade pe ele, dezvelindu-le din intunericul subconstientului, in care le-am trimis cu neacceptarea noastra. Partile intunecate devin vizibile pentru noi. Insa de multe ori, in loc sa le vindecam, lasandu-le in lumina, ne speriem de ele si le ascundem, lasandu rani deschise si nevindecate. Neacceptate. 

De fiecare data cand o relatie iti dezvaluie o parte intunecata a ta, da-ti voie sa o constientizezi, sa o privesti in fata, oricat de intunecata si hidoasa ar fi, apoi inveleste-o cumva cu partea ta luminoasa.

Ori de cate ori te intalnesti cu energii dense ca frica, panica, suferinta, neputinta, controlul, lipsa de increderea, rautatea, furia, atinteste asupra lor reflectorul atentiei tale. Observa-le fara sa te lupti cu ele. Constientizeaza-le, noteaza-le. Tine un jurnal al intunericului. Abtine-te de la orice judecata. Pastreaza aprinsa asupra partilor intunecate lumina constiintei, acceptarii si compasiunii. Si mai presus de toate crezi fara nici un dubiu in transformarea lor. Pana la urma, menirea noastra este sa identificam cat mai multe parti intunecate si sa le transformam rand pe rand in lumina. Sarcina noastra e sa devenim una cu frecventa luminii.

Iar tu esti alchimistul care transforma intunericul in lumina. Cand te intalnesti cu intunericul din tine, cand intri in energia densa a intunericului, aminteste-ti ca tu esti lumina. Iar in fata luminii, nici o cantitate de intuneric nu rezista.


Painting: Transfiguration by Jaison Cianelli 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu