miercuri, 16 septembrie 2015

Buna dimineata! Transformarea prin foc

Pe calea transformarii, nu nerabdarea iti va fi catalizator, ci intelegerea, grija si rabdarea pe care ti-o acorzi.

Asta inseamna ca in punctul zero, sa lasi deoparte nevoia de a parea perfect, atotstiutor si atotputernic si sa iti dai voie sa iti evaluezi realist adevaratele nevoi. Mai mult decat atat, sa actionezi, sa iei masuri, fara sa mai astepti ca altii sa vada cate faci tu si sa iti ofere ei ajutor. 

Transformarea inseamna trecerea de la o stare la alta prin foc. Daca esti pregatit, focul te va provoca sa iti atingi si sa iti depasesti limitele. Te va incalzi, te va inrosi, te va supune, te va forta sa te transformi in otel. Sau in bijuterie. Dar mai intai, va topi toate rezistentele, va arde toate invelisurile nepotrivite, va curata impuritatile. 

Transformarea nu e magie. Transformarea nu e un proces usor si rapid. Transformarea nu e o operatie estetica. Cand va uitati la o bijuterie si ii admirati stralucirea, imaginati-va intreg drumul. De la extragerea metalului din pamant, la curatarea, prelucrarea, topirea si apoi slefuirea si arta bijutierului. 


Transformarea este focul sacru prin care ne asumam sa trecem pentru a ne regasi puritatea fiintei, puterea spiritului si frumusetea autenticitatii.


Painting: Fire by Jean Lebaron

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu