joi, 26 martie 2015

Legile spirituale

Exista legi, sintetizand reguli, pe care, noi oamenii, le-am creat, dupa o statistica a faptelor umanitatii si care ne guverneaza diferite segmente ale vietii. Atunci cand adevarurile a doua parti nu se mai intalnesc in nici un punct, apelam la aceste legi, aplicate de o entitate externa, considerata obiectiva. 

Un avocat bun, alege legea pe care sa o aplice in functie de cazul concret al clientului, numai dupa aduna si studiaza cu atentie, dupa ce intelege exact faptele, inlantuirea, motivele, cauzele si le leaga intre ele. 

In univers, exista de asemenea niste legi. Toate fiintele au legile lor proprii. Animalele au legile lor, oamenii au legile lor, plantele au legile lor.

Chiar si divinitatea are legile ei. Legi dupa care am fost creati si noi, oamenii. Legi care prevad ca viata fiecaruia dintre noi este menita sa implineasca potentialul nostru unic, printr-o calatorie care purifica prin lectiile invatate. 

Dar asemanator cu legile noastre pamantesti, legile divinitatii nu au sens fara cele sapte miliarde de suflete - cazuri concrete - aflate acum pe pamant. Fara povestea fiecaruia. Ne putem imagina, perfectiunea, acuratetea si universalitatea acestor legi, daca ele reusesc sa poata fi aplicate asupra atator miliarde de cazuri unice. Fara sa nedreptateasca pe nimeni.

Si totusi, exista acolo, undeva, niste legi care se aplica invariabil tuturor. Nasterea, moartea, legea atractiei, legea polaritatii, legea karmice, legea reflectiei, legea iubirii, legea unitatii, sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute. Teoretic, chiar si cunoscand singura poveste, a unui singur om, putem sa intram in contact cu legile divinitatii. Dar, desigur, cunoasterea lor, nu este suficienta. In egala masura, exact ca in domeniul juridic, procedura, aplicarea lor concreta, practica, sunt la fel de importante.

Maestrii spirituali, inteleptii, consilierii, terapeutii, toti reprezentantii acestui potpuriu de tehnici si practici de dezvoltare personala si spirituala, sunt niste avocati, cunoscatori de legi divine, care ne propun o cale, un mod de a ne construi si sustine propriul caz, propria implinire spirituala.


Desigur, fiecare dintre noi este un Client. LIBER sa isi aleaga constructia propriului caz. Liber sa aleaga cum pledeaza. Implinirea fiecaruia vine din viata traita cu propriile intrebari, cu propriile adevaruri, cu propriile raspunsuri care functioneaza, in acord cu legile naturii, cu legile divine si care genereaza bucurie, iubire si inspiratie. 

Tu, cum alegi sa pledezi in cazul tau?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu