vineri, 22 noiembrie 2013

Caleidoscop





















Imi amintesc de fascinatia traita in copilarie asociata cu infinitatea de imagini pe care le poti vedea daca te uiti printr-un caleidoscop.

Notiunea de caleidoscop ma face sa zambesc a placere, si e legata irevocabil de copilarie. Caleidoscopul este un tub, in interiorul caruia sunt montate mai multe oglinzi, dispuse astfel incat mici cristale viu colorate, care se afla in celalalt capat fata de cel prin care privesti, sa formeze prin rotirea cilindrului, imagini simetrice, altele la fiecare rotire.

In multe privinte, ne comportam asemeni unui caleidoscop. Avem un numar de cristale "genetice" pe care le oglindim de-a lungul vietii in "oglinzile umane" care ne apar mereu prin toti oamenii ce intra in viata noastra. Ne "rotim" in fiecare moment, incercand sa obtinem ceea ce consideram noi a fi cea mai frumoasa imagine. Imaginea perfecta.

Crestem, studiem, evoluam, folosim contexte, ne schimbam, ne transformam, devenim. In fiecare moment slefuim pietricelele colorate care ne-au fost date la nastere pentru a deveni mici diamante. Pentru a forma imagini din ce in ce mai spectaculoase. Ni se pare tot timpul ca imaginile formate de cristalele celorlalti sunt mai frumoase, mai colorate, mai atractive.

De fapt, ceea ce nu putem controla, este modul in care se vor combina cristalele la urmatoarea rotire. Ele nu se vor aseza niciodata intr-o forma creata de asteptarile noastre. Si nu pentru ca suntem aruncati in jocul fatalitatii si in teoria probabilitatilor, ci pentru ca nu e gandit sa fie asa. Nu e menit sa ajungem la o forma pre-definita, care exista deja, creata undeva si care atunci cand e atinsa, apare mesajul "game over". Nu.

Frumusetea vietii consta in faptul ca doar cu cateva pietricele colorate, care reprezinta bagajul nostru genetic, si cu un set de oglinzi, reprezentat de oamenii cu care ne intalnim si reactiile pe care le nasc in noi, putem sa cream o infinitate de imagini.

Fiecare dintre imagini are frumusetea ei. Fiecare dintre imagini e perfecta asa cum e. Fiecare dintre imagini e unica. Nici un caleidoscop nu va fi la fel cu un altul. Fiecare caleidoscop are "ceva" numai al lui. O semnatura. Fiecare caleidoscop reprezinta un filtru propriu si personal prin care noi vedem viata, vedem oamenii din jur. Informatia vazuta prin caleidoscopul nostru se va aranja intr-un anumit mod, pe care numai noi il putem vedea in felul asta.

Fiecare moment, e o imagine formata in caleidoscopul vostru personal. Amintiti-va ca are doar optiunea perfectiunii si bucurati-va de frumusetea lui.


Buna dimineata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu