luni, 10 august 2015

Pe unde trece energia negativa?

Atunci cand spunem o rautate, cand suntem sarcastici, cand acuzam, cand reactionam defensiv, cand simtim furie, revolta, iritare, manie, cand tipam, cand simtim cum ni se urca sangele la cap, eliminam o energie negativa, de obicei o acumulare de energie negativa.

Paradoxal insa, imediat ce am proiectat-o in exterior, nu ne simtim mai bine, ci ne ne simtim rau, iar efectele sunt devastatoare la nivel celular. Ne pare rau, suntem sleiti, muschii pastreaza incordarea, tensiunea se mentine in noi. Cadem intr-o depresie energetica, care ne arunca de cele mai multe ori catre regret, rusine, vinovatie, autoblamare.

Ceea ce nu realizam insa, este faptul ca pentru a arunca in afara o energie negativa, catre cineva, mai intai trebuie sa creem in noi aceasta energie negativa. In drumul ei catre cineva din exterior, toata negativitatea trece mai intai prin noi, schimband la nivel molecular chimia. O energie negativa de un asemenea tip, genereaza contractia celulelor, sigileaza schimburile normale cu exteriorul si incepe sa consume rezervele energetice proprii. Organismul este pus pe modulul "aparare - lupta", ceea ce ne duce in sistemul limbic, responsabil cu supravietuirea. Suntem redusi la un sistem on-off, fara prea multe nuante. 

Ce obtinem noi? Cineva din fata noastra a apasat butonul, noi am raspuns si am reactionat. 'Ne-am racorit’ cum s-ar spune. Da, am eliberat tensiunea pe care singuri ne-am creat-o acceptand sa lasam mania si furia sa se dezvolte in noi.

Dar, si aici avem un mare DAR...efectele sunt devastatoare. 

Care sunt de fapt rezultatele?
  • situatia s-a escaladat, cantitatea de negativitate a crescut, relatia s-a deteriorat
  • ne simtim tensionati si nervosi (si noi si interlocutorii nostri)
  • ne autoinvinovatim, ne pare rau; pentru a scapa de acest sentiment, ne cautam justificari rationale pentru comportamentul nostru; dam vina pe celalalt sau pe altii
  • am dezactivat sistemul imunitar pentru cateva ore bune
  • am consumat resurse energetice valoroase, care scad performanta creierului si organismului
  • am imprimat o experienta neplacuta 
  • am facut o asociere intre negativ si persoana respectiva, drept urmare probabil ca o vom evita pe cat posibil
  • am creat o legatura karmica care se va intoarce intr-o buna zi la noi pentru a fi ‘platita’.
  • am creat nevoia unei reintalniri cu persoana respectiva, in care conflictul sa fie incheiat, in care sa cerem iertare, altfel vom purta la nivel energetic o legatura prinsa de noi intr-un loc pe unde vom pierde energie constant


Care e alternativa?

Practicand prezenta constienta, centrarea, observarea permanenta a ceea ce simtim si in ce context, ne va fi foarte usor sa sesizam momentul in care se genereaza reactia. Momentul in care butonul nostru emotional a fost apasat, sangele incepe sa urce rapid si energia negativa incepe sa ne preia reactiile. Constientizand mecanismul, putem cu cateva respiratii sa reglam presiunea sangelui, pulsul si sa lasam ‘manusa' aruncata de celalalt sa cada neputincioasa. Sa lasam energia negativa venita de la celalalt sa treaca prin noi si sa se scurga in pamant sau sa se disipe in aer. Neavand ancora in reactia noastra, se va stinge rapid.

Sa constientizam ca furia lui nu are nimic personal cu noi si ca rolul nostru este sa pastram curata de reactie, jumatatea noastra de interactiune. Asta presupune sa ne cunoastem. Sa stim cine suntem, sa stim cine suntem atunci cand suntem echilibrati si relaxati. Sa avem taria de a nu permite nimanui sa ne scoata din aceasta stare pentru a ne face sa ne simtim rau. 

Puterea noastra sta in capacitatea noastra nelimitata de a procesa si alchimiza orice tip de energie si de a o transforma in lumina.

Cine castiga de fapt atunci cand reactionam? Nimeni nu castiga. Pierdem pe toate planurile.

Cine castiga atunci cand echilibrul nostru dezamorseaza bomba de energie negativa si o transforma in calm si energie constructiva? Castiga bucuria, compasiunea. Castigam amandoi si toti cei din jurul nostru. 


Ori de cate ori simtim ca se nasc reactii, furie, manie, revolta, iritare, nervi, e bine sa ne gandim de doua ori daca acceptam ca acestea sa ne foloseasca pentru a amplifica energia negativa. E bine sa ne gandim daca acceptam ca efect secundar ca trupul nostru sa fie devastat energetic, doar pentru a ne intoarce cu cateva mii de ani la reactia de supravietuire a stramosilor nostri care aveau putine optiuni la dispozitie. 

Refuzand sa fim folositi, tensiunea dispare si noi ne pastram integritatea sistemului. Actionam constient, exercitandu-ne puterea, in loc sa ne lasam condusi de reactii. Alegem sa refuzam sa lasam energia negativa sa isi faca drum prin noi.



Painting Abstract Storm by Ruby Roberts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu