luni, 31 august 2015

Echilibrul celor doua talere












E minunat sa te dizolvi in anonimitea unui loc necunoscut de pe harta, intr-un mic satuc cu cateva mii de suflete. Ai senzatia ca toata urbanitatea ta, toate greutatea dependentelor tale de tehnologie si urgentele tale se destrama usor intr-o indisponibilitate fireasca a rutinei cotidiene care include si internetul.  

In schimb aerul, soarele, apa sunt la dispozitia ta si au un alt gust. Iarba este de un verde magic, padurii nu ii lipseste nici un fir de copac, iar casele par niste mici turte dulci locuite de oameni.

Diminetile aduc cu ele neschimbarea si siguranta. Timpul isi tine rasuflarea si pentru ca totul pare la fel, eziti parca si tu sa te schimbi si incepi usor, usor sa gusti din eternitatea locului. Focusul se muta pe miscarea din interior. In exterior, singura schimbare pare data de alergarea norilor pe cer.

Intr-un asemenea loc, atata timp cat te predai prezentului, timpul incremeneste. Esti fortat sa traiesti timpul dupa regulile de aici, unde oamenii stau si povestesc fata in fata, se saluta  unii pe altii cu un zambet larg, te intreaba daca ai nevoie de ajutor. Aici, oamenii scriu scrisori si le duc personal la cutia postala. Aici, exista cabine de telefon si internetul nu e ceva subinteles, care se afla in aer. Aerul diminetii e masurat in alergare sau mergand cu bicicleta.

Paradoxal, daca vrei sa iti pierzi identitatea te duci intr-un oras mare. Acolo miscarea si ritmul e dat de activitatea oamenilor. Totul se intampla cu repeziciune si dinamismul e la nivelul strazii. Ca individ, iti este greu sa te remarci si sa iti pastrezi identitatea intacta, pentru ca suvoiul multimii va tinde sa spele individualitatea. Trebuie sa ai valorile bine definite pentru a pastra directia proprie. Natura ocupa un spatiu mic in pictura urbana si este aproape statica. Spectacolul sta in miscarea oamenilor in timp ce natura are un impact mic.

Aici, in afara orasului, in anonimitatea locului, identitatea oamenilor e scoasa in evidenta. Orice suflet e important prin trairile lui. Fiecare este cineva si are rol in comunitate prin ceea ce face. Nimeni nu trece neobservat. In doua zile, orice nou venit face deja parte din comunitate. Esti parte din prezentul lor. Spectacolul este oferit de natura care ocupa cea mai mare parte din peisaj si are un impact major asupra starii individului. Natura te integreaza in calmul si maretia ei si te impregneaza cu puterea si ritmul ei. Starea ta interioara se armonizeaza cu natura care iti oglindeste divinitatea perfect. 

Regasirea ta si izvorul valorilor tale se afla in calmul si nemiscarea mintii. Manifestarea si exprimarea de sine se afla in vointa, determinarea si actiunea ta.


Doua talere pe care le gestionam in permanenta. Nu neglija nici unul dintre ele, pentru ca ele lucreaza impreuna. Echilibrul reprezinta o cerinta si  o lege fundamentala a universului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu