sâmbătă, 14 februarie 2015

Finetea si fragilitatea fiintei

E atat de fina linia intre noi si aerul din jur.

E atat de fina linia intre echilibru si lipsa. 

E atat de fina linia intre iubire si ura. 

E atat de greu sa calculam efectul fiecarei intalniri cu energia din jur, fie ea a unei persoane, unui cuvant, unei idei, unui aliment, a unei brize de vant, a atingerii apei. Si totusi, mintea ne pune la dispozitie vointa, pentru a determina, pentru a impune, pentru a stabili. In acel moment, dansul firesc al autoreglarii fiintei este incetinit sau oprit. Din acel moment, o paranteza e deschisa. "A fi" ramane in afara parantezei, iar in interior apare "a vrea", "a face", "a cere”, “a lua".  Firescul, fluxul, curgerea sunt inlocuite cu forta. Forta este o energie, care executa binele sau raul, lasand in schimb o rana.

Tandretea fiintei insa, cunoaste alte legi, pe care noi nu le putem cuprinde cu mintea. Schimbul acesta gingas pe care noi il facem cu universul, din interiorul lui, e atat de subtil, e atat de complex, e atat de simplu in acelasi timp, incat daca cineva ni l-ar arata intr-o imagine, ne-am tine respiratia pentru a nu-l perturba. Fiecare gand, fiecare stare, fiecare gest, fiecare reactie de aparare, ne schimba compozitia chimica. Pe care o emitem in jurul nostru.

Cei cu care ne intalnim isi vor regla propria stare si vor reactiona, astfel incat sa isi apere echilibrul propriu, sau propriile dezechilbre cu care sunt deja obisnuiti. Brutalitatea creeaza automat nevoia de tandrete. Binele nesolicitat creeaza nevoia de aparare. Caci legea fundamentala a universului e echilibrul. Cei cu care ne intalnim, ne inspira pe noi si se expira pe ei. 

E atat de fin si de subtil schimbul, incat poate calatori pe traseul unei singure priviri. A unui miros. Sau pe aerul impins de un singur gest. Pe unda unui gand, pe care noi il credem bine ferecat in capul nostru. 

Adulmeca finetea fiintei care se misca cu atata gratie prin energia zilei de astazi. Urmareste-o cu atentia ta, cum cucereste, cum seduce, cum se lasa infranta, cum se preda sau cum asteapta doar. Traieste-i starile si las-o sa-si aleaga calitatea si intensitatea schimburilor. 




Artwork by: Valeriemonthuit at Deviantart.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu