marți, 10 februarie 2015

Cine creeaza realitatea, atunci cand nu stim ce vrem?

Realitatea din planul fizic urmeaza gandurile noastre. De aceea, o situatie, o stare vizibila in plan fizic, este intotdeauna amplasata in trecut. 

Un rezultat, este un fapt pe care noi il constatam. Il observam. Il inventariem. Si care ne produce o “parere” emotionala. Suntem multumiti sau mai putin multumiti cu ceea ce am creat. 

In consecinta, din moment ce tot ce se intampla in jurul nostru, realitatea fizica, emotiille, sunt rezultate ale unor ganduri anterioare, noi traim in permanenta in trecut.

Asta inseamna ca gandurile noastre prezente, despre aceste rezultate-trecute-deja, creeaza “trecutul” de maine.

Unde se afla atunci prezentul? Singurul asupra caruia putem actiona.
Prezentul se afla in planul invizibil al gandurilor. In mental. 

Traim cu adevarat prezentul, doar in momentul in care proiectam asupra gandurilor din prezent, vointa noastra. Abia in momentul in care incepem sa emitem constient ganduri despre cum vrem sa fie viitorul nostru, abia in acel moment, ajungem in prezent. Constient si focusat.

De fapt, in realitate, noi nu cream nimic. Toate posibilitatile, toate outputurile si rezultatele oricarei actiuni, exista deja, simultan, in stare de potential. Focusandu-ne, nu facem altceva decat sa alegem una dintre variante, pe care ne-o dorim. 

Ce se intampla insa, daca nu definim clar ce ne dorim? Din moment ce toate posibilitatile, toate variantele exista concomitent, orice rezultat este posibil sa se materializeze, cu sanse egale. DAR…dar…probabilitatea de a se manifesta, nu este aceeasi pentru fiecare varianta in parte. Probabilitatea este data de fluxul concentrat de ganduri. Daca ne focusam pe un singur gand, crestem probabilitatea ca acesta sa se materializeze, pana aproape de 100%. Daca lasam fluxul de ganduri nedirijat, nedirectionat, pentru ca nu stim ce vrem, sau nu ne concentram suficient la ce ne dorim, sau nu suntem clari, perseverenti, disciplinati in gandurile noastre, atunci, se va materializa acea varianta care este media celor mai frecvente ganduri ale noastre. 

Daca suntem in deriva si ne lasam dusi de val, valul si intamplarea vor fi realitatea noastra. Nimic concret, nimic construit. Daca suntem in permanenta nemultumiti, iritati, furiosi, enervati, realitatea va continua sa fie asta, pentru ca noi o alimentam si o generam constant. Oriunde ne plasam atentia, cream realitatea. Concentratia de atentie este cea, care da probabilitatea de a se materializa una sau alta din infinitul de rezultate posibile, care exista deja si asteapta supuse alegerile noastre. 

Gandurile prin care definim ce ne dorim, concret, detaliat si focusat, reprezinta prezentul, pe care ni-l pregatim pentru maine, cand il vom trai pe post de trecut.


Photo: Colourful Thoughts by Paula Jones

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu