luni, 20 ianuarie 2014

Dependenta de emotii

Fiecare dintre noi, avem un set de programe, care rulează in subconștient, făcându-ne sa reacționăm automat, intr-un anume fel, la evenimentele din viața noastră.

Dacă suntem atenți la ce s-a întâmplat pana acum, in viața noastră, putem sa ne întrebam, cu condiția sincerității totale, care sunt emotiile si comportamentele care apar cu regularitate. Cum se aseaza acestea in tipare? Care sunt cele care apar constant in imaginile din viața noastră? Care sunt emotiile si comportamentele de care suntem dependenti? Ne-am obișnuit sa fim victime sau martiri? Suntem dependenti de drama, de compasiunea celorlalti? Suntem atasati de o stare de spirit in care nimic nu funcționează? Ne limitam propriul acces la bunăstare, considerând banii ca fiind ceva murdar?

Haideti sa observam fără nici o judecată, tot ce se întâmpla in viața noastră. Sa luam pe rând, câte un aspect, si sa descoperim tiparul, cu intenția clară si sincera de a înțelege si a ne elibera de el. Sa ne întrebam pur si simplu, care este emotia de care suntem Dependenți? Dacă intenția de a înțelege este sincera si putem renunța la judecată, refuzând tentatia invinovatirii, răspunsul ne va apărea mai curând decât ne putem imagina.

Odată observate si descoperite, emotiile disfunctionale pot fi demontate, anulate si transformate prin intenție si constientizare, la fiecare aparitie. Va deveni un joc cu propria conștiinta.

Pentru a ajunge acolo insa, e nevoie de multă atenție si motivatie. E nevoie sa observam lucrurile care nu merg. Pentru ca in acele aspecte care ridica probleme, stau răspunsurile legate de programele automate din subconștient. E nevoie si de multă blândețe, de grija si apreciere in tot acest proces de descoperire de sine, pentru a nu cădea in capcana ego-ului rănit. Sau a Vinovației. A judecății propriilor fapte din perspectiva NON-valorii de sine.

Întreaba-te sincer, este sănătatea, este bunăstarea, este fericirea, este bucuria, cea pe care o sabotezi constant? Fii înțelegător si blând. Ai încredere ca vei fi ajutat sa clarifici si sa elimini aceste limitări, atâta timp cât îți doresti si ceri acest lucru.

Energia care ne înconjoară, ne susține acum cu oportunitatea ca aceste raspunsuri automate sa fie descoperite rapid, deconectate si sterse pentru totdeauna. Eliberati de dependentele emotionale, vom putea contribui la aceasta energie de la inaltimea potentialului nostru maxim.

Amintește-ți ca ești parte din tesatura energetică a universului. In momentul in care îți vindeci "defecțiunile", energia ta va fi o contribuție si nu un consum. Transformarea ta va fi vizibila. 

Photo: Wishing for Freedom by Rosiesnotred


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu